13.12.2022 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kombinovaný radličkový kypřič se představil na veletrhu

Firma LEMKEN představila na mezinárodním veletrhu EIMA 2022 v italském městě Bologna nové provedení svého radličkového kypřiče s označením Karat 10. Je založen na existenci třech řad radliček, uspořádaných tak, aby kypřič měl pod rámem ještě více volného prostoru. Nový Karat 10 je tahově nenáročný stroj, jenž ale provádí intenzivní promísení půdy s organickou hmotou. A to bez jakéhokoliv stranového tahu, což je velká přednost v případě, že je kypřič tažen traktorem s navigačním systémem.

Kromě toho dává LEMKEN na výběr více možností výbavy kypřiče a variant slupic, než tomu bylo doposud. Tak se ještě rozšiřují mnohostranné možnosti využívání kypřiče. Nové šípové radličky pro mělké zpracování půdy jsou širší, samozřejmě existují i radličky úzké pro hlubší práci.

Také vodicí plechy, které se montují na přední část slupice, jsou vyvinuté nově. Disponují speciálně vyvinutým tvarem tak, aby účinně podporovaly mísení půdy a organické hmoty. Pro mělké zpracování půdy je radličkový kypřič Karat 10 osazen radličkami DeltaCut, na přání v provedení z tvrdokovu. Do základní výbavy patří rychlovýměnný systém radliček, aby byl přechod mezi jednotlivými hloubkami zpracování půdy v rozsahu od 5 do 30 cm jednoduchý a rychlý.

Úplnou novinkou je možnost na přání Karat 10 osadit předřazenou sekcí talířů. S jejich pomocí je možné zapravit do půdy i velké objemy organické hmoty.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down