21.12.2022 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Secí kombinace v neseném provedení

V roce 2018 firma LEMKEN poprvé představila svůj nový čelně nesený zásobník Solitair 23. A to za účelem uložení zásoby hnojiva při setí kukuřice s přesným secím strojem Azurit. Další možnost využití spočívala v uložení zásoby osiva při setí úzkořádkových plodin spolu s novou výsevní lištou Optidisc. Ta vznikla tak, že konstruktéři vzali své dvojkotoučové secí botky Optidisc nejnovější generace a posadili je na nesené provedení rotačních bran Zirkon 12 o záběru 4 anebo 4,5 metru.

Tuto sestavu prezentoval LEMKEN vůbec poprvé na tiskových dnech v centrální Francii zástupcům odborných periodik v roce 2018. V těžkých podmínkách suchem ztvrdlé a hrudovité půdy fungovala výborně, ale chyběly některé, pro setí poměrně důležité elektronické funkce. Výrobce na tomto nedostatku zapracoval a nyní přichází s novou verzí své rozdělené secí kombinace. Čelně nesený zásobník Solitair 23 je již ovládaný prostřednictvím ISOBUS, čímž se otevírá cesta k využití široké řady funkcí z oblasti Smart farming firmy LEMKEN. Kombinace má zvýšený pracovní záběr na šest metrů a aby nebylo nutné nadměrně často doplňovat osivo do zásobníku, má tento zvýšený objem na 1900 l a čtveřici výsevních ústrojí. Hmotnost kombinace, překračující sedm tun, si pro přejezdy po silnicích vyžádala instalaci přídavného podvozku.   

Čelní zásobník Solitair 23 může být vybaven pneumatikovým pěchem s pasivním řízením. Pěch sestává ze čtyř pneumatik o velkém rozměru. Řiditelnost i rozložení hmotnosti jsou optimalizovány tím, že jsou kola posunuta více dopředu. Pokud bude zásobník vybaven těžkou variantou rámu (možné na přání), pak může být pneumatikový pěch instalován také dodatečně. Sestava výsevní lišty Optidisc s rotačními bránami LEMKEN Zirkon 12 byla vystavena v expozici firmy LEMKEN na mezinárodním veletrhu EIMA 2022 v Bologni.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down