16.12.2022 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Průkopníkem zemědělských strojů na alternativní paliva

CNH Industrial Tech Day byla dvoudenní akce, organizovaná společností CNH Industrial. Na této akci společnost CNH Industrial demonstrovala pokrok, který dosáhla v oblasti technologií precizního zemědělství. Investorům a médiím poskytla tato událost příležitost dozvědět se více o připravovaných projektech značek CNH Industrial, včetně New Holland Agriculture.

Společnost New Holland Agriculture představila významný pokrok ve svém dlouhodobém závazku vývoje techniky pro udržitelné zemědělství, zejména v oblasti alternativních paliv a technologie elektrifikace. Projekt New Holland's Road to Carbon Neutral Farming si klade za cíl poskytnout zákazníkům stroje, provozovatelné na jiný druh paliva než motorová nafta a zároveň pracující s velkým omezením uhlíkové stopy.

Jedním z představených strojů byl prototyp traktoru New Holand T7 Methane Power LNG (s pohonem na zkapalněný zemní plyn). První traktor na světě svého druhu je prototyp vyvinutý tak, aby splňoval rostoucí potřebu strojů s vysokým výkonem, které kombinují vynikající výkon s nižšími emisemi i provozními náklady.

Se svým řešením LNG Power umí New Holland více než dvojnásobit dobu mezi tankováním paliva oproti svému současnému traktoru na biometan při současném zvýšení celkové udržitelnosti zemědělských podniků. Je to proto, že při použití zkapalněného metanu se do shodného objemu nádrží vejde čtyřikrát více paliva ve srovnání s použitím stlačeného plynu (CNG). To výrazně zvyšuje autonomii traktoru, a to i při tahově náročné práci. S modelem o výkonu 270 koní poskytuje T7 Methane Power LNG stejný výkon a točivý moment jako ekvivalentní dieselový traktor.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down