24.12.2022 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Radličkové kypřiče nové generace

Zemědělství prochází stálým vývojem a spolu s tím se mění i nároky na používanou techniku. Typickým příkladem jsou radličkové kypřiče. Od nových strojů zemědělci požadují vyšší univerzálnost.

K tradičním výrobcům této techniky patří firma Horsch. Její odpovědí na aktuální požadavky je nová řada s označením Fortis AS. Cílem vývoje konstruktérů bylo nabídnout náročné praxi kypřič, který bude spolehlivě pracovat v agregaci s traktory o výkonu motoru až 600 k, zároveň ale nabídne více variant možné hloubky záběru i rozšířené možnosti výbavy na přání. Kypřič Fortis AS se vyznačuje robustním rámem, osvědčenými držáky TerraGrip s četnými variantami radliček i opěrných válců.

S rozsahem pracovních hloubek od 4 do nejvýše 30 cm jsou nové radličkové kypřiče Horsch Fortis 6 a 7 AS vhodné jak pro mělkou podmítku, tak i ke kypření půdy do větší hloubky. V závislosti na aktuálních podmínkách se každý uživatel může rozhodnout, zda se bude na souvratích otáčet na pěchovacím válci anebo na kolech podvozku. Přestavení z otáčení se na pěchu anebo na podvozku se provede jednoduše prostřednictvím trojcestného ventilu. Podvozek je podobně, jako u známých kypřičů Terrano FM, integrován pod rámem, takže souprava kypřiče a traktoru bude na souvratích pěkně obratná.

Co se týká pěchu, také u něj došlo k rozšíření možností výbavy. Zájemce o nový radličkový kypřič si může zvolit nejen provedení tohoto válce, ale i to, zda bude pevně připojen k rámu anebo doplněn o hydraulické předpětí. Díky tomuto předpětí je možné přenést část hmotnosti z předního válce na válec zadní, čímž se například zabrání přílišnému zahloubení válce na lehkých půdách.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down