25.12.2022 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Velký speciální traktor se představil

Protože Itálie je zemí vinic a sadů, nechyběl na stánku McCormick  na mezinárodním veletrhu EIMA 2022 ani speciální traktor. V řadě McCormick X4F se skloubí výkon s moderní technologií, s mnohostranností a nízkou hmotností. V Bologni tuto řadu zastupovala největší varianta s označením X4 XL, vhodná pro velké sady či také polní práce, například při sklizni pícnin nebo kultivaci.

Motor se zdvihovým objemem 2,9 l má výkon až 112 k. Zajímavý je interval výměny motorového oleje, který byl prodloužen na 1000 motohodin.

Převodovka, kterou speciální traktory řady X4F využívají, je novým produktem vývoje výrobce McCormick. Má označení P3-Drive a nabízí 48 dopředných a 16 zpětných rychlostních stupňů. Reverzace se ovládá při zatížení elektrohydraulicky. Na plynulosti práce s traktorem přidá automatické řazení skupin rychlostí. Dále zůstává i možnost vybavit traktor McCormick řady X4F jednou z dosavadních převodovek. Ty existují ve dvou konfiguracích. Verze Speed Four poskytne řidiči 24 dopředných a shodný počet zpětných rychlostních stupňů. Převodovka sestává ze tří mechanicky řazených rozsahů, čtyř synchronizovaných rychlostí a dvoustupňového násobiče, ovládaného mechanicky. Elektrohydraulická převodovka Power Four pak má dvanáct dopředných a dvanáct zpětných rychlostí. Je vhodná pro toho, kdo často mění směr jízdy traktoru.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down