28.12.2022 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výkonná technika s kompaktními rozměry

Caron je italský výrobce traktorů a nosičů pro práci v podhorských a horských oblastech. Stroje s velkou svahovou dostupností naleznou využití nejen v zemědělství, ale také v komunálním sektoru či v lesnictví. Ve své expozici na mezinárodním veletrhu EIMA 2022 v Bologni firma prezentovala jak stálice sortimentu, tak i novinky. Do druhé skupiny patří modelová řada Caron Agilesprayer.

Jedná se o inovativní řešení, založené na sloučení terénního nosiče s nástavbou pro aplikaci prostředků na ochranu rostlin. Nádrž na postřikovou jíchu je usazena uprostřed stroje, čímž je zajištěno rovnoměrné zatížení obou náprav a lepší stabilita tím i jízdní vlastnosti, než u klasické soupravy rosiče, neseného v tříbodovém závěsu speciálního traktoru. Značná kapacita nádrže 1000 až 2000 litrů snižuje potřebu času a paliva pro návoz vody na pozemky a zvyšuje výkonnost.

Prostorná kabina s filtrací nasávaného vzduchu kategorie 4 vytváří bezpečné pracoviště pro obsluhu, protože filtrace zabraňuje pronikání prachu a částeček aerosolu do interiéru. Postřikovou nástavbu je možné od nosiče oddělit a využívat jej k jiným pracím včetně dopravy. Vystaven byl model Caron AR790 Agilesprayer.

Kompaktními rozměry, ale vysokým výkonem se pyšní sklápěč Caron CTK140M. Je koncipován pro uživatele, kteří požadují výkonný stroj do omezených prostor. Šířka je jen 170 cm a obratnost podporuje řízení všech kol. Systém nezávislého odpružení dovoluje maximální rychlost až 60 km/h. Vystavený stroj byl v provedení Agilematic, tedy s automatickou převodovkou.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down