20.12.2022 | 09:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

New Holland vítězí s konceptem Straddle Tractor a traktorem TK4 Methane Power

Straddle Tractor Concept je výsledkem spolupráce s designérskou firmou Pininfarina a byl představen v roce 2021 na výstavě SITEVI ve Francii. New Holland TK4 je pásový traktor pro vinice s pohonem na metan a pracuje ve vinici Barolo na farmě Fontanafredda v severozápadní Itálii. Oba produkty získaly cenu Good Design Award 2023.

Cenu Good Design Award uděluje Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design and Metropolitan Arts Press Ltd. a každý rok oceňuje nejinovativnější a nejmodernější průmyslové, produktové a grafické návrhy vyrobené po celém světě. Uděluje ji porota složená z významných designérských profesionálů a předních průmyslových specialistů na základě kritérií stanovených v původním programu z roku 1950 pro nejvyšší estetiku z hlediska inovativního designu, nových technologií, formy, materiálů, konstrukce, konceptu, funkce, užitečnosti a energetické účinnosti a citlivosti k životnímu prostředí.

Koncept Straddle Tractor byl speciálně navržen pro požadavky úzkých vinic. Futuristický design vyvinutý společností Pininfarina kombinuje bezpečnost, pohodlí a je inspirovaný tvarem sklenice šampaňského – vysoká, široká nahoře a zužující se dolů – jako pocta prémiovým vinařům z regionů jako Champagne, Médoc a Burgundské. Kabina je kompletně prosklená a poskytuje obsluze výjimečnou viditelnost. Celkový vnější vzhled stroje vyniká plynulostí a dynamikou inspirovanou automobilem. Odkrytý rám dodává sportovní vzhled. Interiér je vybaven velkými jednokřídlými dveřmi a otočným sedadlem, použití dřeva navozuje luxusní pocit, připomínající vinné sudy.

V souladu s dlouholetým a stále rostoucím závazkem společnosti New Holland Agriculture ve všech aspektech koncepce udržitelného zemědělství a strategie značky Clean Energy Leader je koncept Straddle Tractor připravený pro elektrickou trakci.

New Holland TK4 Methane Power

Společnosti New Holland a FPT Industrial spolupracovaly na vytvoření speciálu TK4 Methane Power, což je pásový viniční traktor. Je poháněn biometanem a má tedy nízkou uhlíkovou stopu. Není to jen koncept, traktor pracuje na farmě Fontanafredda. Jeho motor na biometan s označením F28 má výkon 75 k a maximální točivý moment 330 Nm. To znamená, že může zaručit provozní charakteristiky srovnatelné s dieselovým modelem, a to i v těch nejprudších kopcích. Je koncipován jako víceúčelový a může být poháněn naftou, zemním plynem i fungovat jako hybrid. FPT Industrial F28 byl zkrátka vytvořen tak, aby byl kompaktní, produktivní a ekologický.*

Koncept Straddle Tractor byl speciálně navržen pro požadavky úzkých vinic
Společnosti New Holland a FPT Industrial spolupracovaly na vytvoření speciálu TK4 Methane Power

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down