29.12.2022 | 06:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Velké frézy s robustní konstrukcí

SEPPI M. AG je specializovaný italský výrobce mulčovačů. Mulčovače vyrábí v provedení neseném za traktorem (pro všechny traktory od 20 do 250 k), jako bočně nesené, dále s horizontální osou rotace pro traktory o výkonu od 26 do 90 k, na příkopovém rameni či se sběračem a zařízením na ukládání drceného materiálu. Specialitou jsou mulčovací hlavy po výložníky rypadel a mulčovače pro smykem řízené nakladače. Samostatnou skupinou jsou lesní frézy, vyráběné k agregaci s traktory o výkonu od 60 do 500 k.

Ty se vyrábějí v pěti provedeních, lišících se od sebe hlavně velikostí: Miniforst, Midiforst, Midiforst dt, Starforst a Maxiforst. Pro odstraňování nežádoucí vegetace jsou pak určeny speciální klučící frézy, určené pro traktory od 78 do 450 k. Vyrábí se v šesti provedeních. Největší provedení Maxisoil existuje v pracovním záběru 250 nebo 350 cm. Novinkou je dvojstupňová převodovka Powershift, díky níž je i u velké frézy Maxisoil možné zvolit jednu ze dvou možných variant otáček.

Další novinka: SEPPI M. AG nyní i u těchto velkých fréz zavádí ovládání ISOBUS ve standardu. U traktorů, kompatibilních s ISOBUS, může být propojen ISOBUS kabel frézy s traktorem. Ovládání frézy a kontrola mnoha jejích funkcí se poté provádí na ovládacím terminálu traktoru.

Originální systém náklonu převodovky ADAM umožňuje fréze Maxisoil plynule kopírovat povrch pozemku. Fréza Maxisoil dokáže rozdrtit kameny až do velikosti 50 cm či mulčovat kmeny dřevin o průměru až 50 cm. Na mezinárodním veletrhu EIMA 2022 firma prezentovala frézu Starsoil 250, určenou pro traktory o výkonu 180 až 310 k. Půdu umí frézovat do hloubky 40 cm, rozdrtit kameny o velikosti od 30 cm a frézovat kořeny, pařezy a mulčovat kmeny dřevin o průměru 40 cm. Osazena je speciálně vyvinutým rotorem s patentovanou konstrukcí nové generace V-LOCK. Na rotoru se nachází kombinace pracovních orgánů Ultra Mono Protect + Mono & Ultra Mono Extreme s prvky z wolframkarbidové oceli a držáky, odolnými vůči opotřebení. Fréza se díky tomu vyznačuje značnou odolností.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down