01.01.2023 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový společný projekt má za cíl zlepšit cílenou aplikaci herbicidů

Společnosti Bosch, BASF Digital Farming, Amazone a University of Hohenheim spojily své síly na projektu, který bude provádět výzkum využití vysoce výkonných senzorů pro inteligentní aplikaci herbicidů jako prostředku pro efektivní kontrolu zaplevelení. Projekt "HoPla" si klade za cíl prozkoumat, jak mohou optické technologie a umělá inteligence pomoci s cílenou aplikací herbicidů v polních podmínkách.

Cílená aplikace herbicidů prostřednictvím inteligentního postřiku na úrovni jednotlivých rostlin vyžaduje přesné inteligentní kamery a podpůrné softwarové technologie pro řízení aplikace.  V rámci      společného projektu "HoPla" budou odborníci z oblasti průmyslu a výzkumu spolupracovat na výzkumu a vylepšení fotonických senzorů, automatizované analýzy a interpretace dat pro ochranu rostlin, založených například na holistickém systémovém řešení. Cílem je vylepšit systém optických senzorů a procesory tak, aby rostliny mohly být identifikovány dostatečně rychle, aby identifikace postačovala vysokým pojezdovým rychlostem polních postřikovačů.

Těchto pokroků bude dosaženo především snížením latence zpracování v reálném čase na zemědělských strojích a použitím nových algoritmů umělé inteligence. Teprve pak bude možné s vysokou přesností a zároveň s nízkými náklady identifikovat plevele v obilninách. Nová technologie by navíc měla výrazně snížit náklady spojené s identifikací a cíleným ošetřením problematických plevelů, majících významný negativní dopad na výnosy.

V důsledku toho lze výrazně optimalizovat používání herbicidů pro tyto plodiny, které jsou obzvláště rozšířené a důležité v německém a evropském zemědělství. Objemy používaných herbicidů lze snížit až o 70 procent v závislosti na situaci na poli a na tlaku plevelů – což šetří peníze zemědělců a výrazně snižuje dopady na životní prostředí.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down