07.01.2023 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozšíření výbavy a vyšší komfort u adaptérů

V průběhu Tiskových dnů firmy Claas se po polích na západě Německa proháněl velký počet sklízecích mlátiček této značky. Nový design souvisel s inovacemi, o kterých jsme již psali, ale některé inovace nebyly na první pohled viditelné. Máme na mysli automatizaci a nové prvky komfortní výbavy u adaptérů.

U sklízecích mlátiček Claas muselo být vysunutí žacího adaptéru Vario a vertikální a horizontální poloha přihaněče doposud přizpůsobováno změněným podmínkám v průběhu jízdy manuálně řidičem, aby bylo docíleno rovnoměrného proudění materiálu. Firma Claas je pověstná svými vyspělými a komplexně pojatými asistenčními systémy; aby se i v oblasti správného nastavení žacího adaptéru dosáhlo odlehčení práce řidiči, vyvinuli konstruktéři Claas systém s přiléhavým označením Cemos Auto Header. Jedná se o asistenční systém, který automaticky přizpůsobuje nastavení adaptéru na konkrétní podmínky.

Regulace výšky přihaněče pracuje na základě dat, změřených laserovým senzorem v zařízení Field Scanner. Field Scanner je novinka, která přišla s novou generací mlátiček Claas Lexion. K ovládání výsuvu žacího stolu a horizontálního posuvu přihaněče se využívají data od stávajícího senzoru pro měření výšky vrstvy materiálu v šikmém dopravníku.

Automatický systém regulace nepodléhá únavě a umí reagovat rychleji, než řidič, protože má bezprostředně k dispozici data od senzorů. Přínos systému Cemos Auto Header spočívá v rovnoměrnějším zásobení mláticího ústrojí. Tím se snižuje zatěžování všech konstrukčních celků, souvisejících s tokem hmoty: adaptérem a šikmým dopravníkem počínaje a primárním a sekundárním separačním ústrojím konče. Chod celé mlátičky je klidnější a dosažený výsledek kvalitnější.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down