06.01.2023 | 08:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

České stroje na rakouském veletrhu

Tři stroje českého výrobce techniky na zpracování půdy a údržbu či obnovu pastvin SMS CZ s. r. o. byly k vidění v rakouském Welsu na veletrhu Agraria 2022. Návštěvníkům se představily prutové brány Lanio 600, nesené vály Teran 300 N a univerzální secí stroje SMART 300.

„Rakousko je pro nás důležitým trhem. Pro našeho souseda jsou charakteristické menší a střední výměry a zvlněný náročný podhorský terén. Do těchto podmínky jsou naše stroje i určené, a proto jsme se rozhodli zúčastnit se největšího tamního veletrhu,“ vysvětluje Petr Jirsa, jednatel společnosti SMS CZ s. r. o.

Největšího rakouského veletrhu Agraria 2022 se také zúčastnila společnost Strojírny Rožmitál, s. r. o. Do Welsu přivezla svou podzimní novinku – diskovou sekačku odlehčené konstrukce SD-24L, která si tak v tamním regionu odbyla premiéru. SD-24L je v pořadí druhým představeným strojem odlehčené konstrukce s bočním zavěšením a pružinovým nadlehčováním. Prvním byl model SD-20L uvedený na trh v roce 2021.

Veletrh v rakouském Welsu nevynechala ani společnost FORNAL trading s. r. o., český výrobce nástaveb vozidel. Na výstavě představila nový třínápravový hákový nosič TNH 31/26. Jde o univerzální robustní a vysoce kvalitní nosič který najde uplatnění v zemědělství, stavebnictví, odpadovém hospodářství, ale také v komunálních službách. „Stroj má jednu z nejvyšších kapacit zdvihu na trhu. Stejně jako u ostatních hákových nosičů jsme navíc propojili nosič kontejneru s podvozkem do jednoho integrovaného rámu, což maximalizovalo pevnost výrobku, navíc se snížila jeho hmotnost i ložná výška kontejneru,“ říká o novince Eduard Fornál, jednatel FORNAL trading s. r. o.*

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 2.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down