13.01.2023 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Secí stroje pro klasické plodiny i zeleniny a byliny

V hale č. 26 na stánku A20 mezinárodního veletrhu EIMA 2022 vystavovala své produkty italská společnost Sfoggia. Byla založena v roce 1956 díky odvaze a dedikaci Antonio Sfoggia a jeho syna Narcisa.

Zpočátku se firma věnovala vývoji systémů dopravy vody. Syn se brzo poté začal zajímat o zemědělství, konkrétně o vývoj a výrobu secích strojů. V průběhu let se sortiment strojů rozrůstal. Dnes je Sfoggia protagonistou moderního zemědělství se systémem Elektra Drive a ovládáním ISOBUS.

Prvním vystaveným strojem na veletrhu EIMA byl sólový mechanický secí stroj s označením Drill Sem SF. Stroj o záběru tří metrů může mít 21 nebo až 25 kotoučových secích botek, protože jej lze objednat v provedení s roztečemi řádků 12 až 14,3 cm. Secí botky mohou být jedno- či dvoukotoučové anebo pak vybaveny koltrem. Drill Sem SF má trojici úložných prostorů: zásobník na osivo 290 litrů, na hnojivo 330 litrů a na malá osiva 200 litrů.

Přesné secí stroje byly zastoupeny novinkou, secím strojem Sfoggia RT8. Osmiřádkové provedení může mít meziřádkovou rozteč 70 nebo 75 centimetrů. Pohon je buď prostřednictvím mechanické převodovky anebo elektrický pomocí generátoru 12 voltů. Ve druhém případě je pak k dispozici i ovládání pomocí ISOBUS. Zásobník na osivo má kapacitu 60 litrů, na hnojivo 1500 litrů a na mikrogranuláty 20 litrů.

Nejmenší prezentovaný secí stroj měl název Calibra. Jednalo se o secí stroj na zeleninu se čtyřmi řádky v roztečích 20 až 45 cm. Sfoggia Calibra dokáže vysévat cibuli, mrkev, salát, pastinák, rajče, pórek, červenou řepu, špenát, kozlík lékařský, kopr, laskavec, krmnou řepu, čekanku, fenykl, endivii a další druhy zelenin či bylin. Secí stroj má mechanický pohon a kompresor k čištění výsevního disku tlakovým vzduchem.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down