13.01.2023 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kombinované stroje i talířové brány

Na mezinárodním veletrhu EIMA 2022 v Bologni prezentovala svou techniku také italská společnost Ma/ag. K zajímavým strojům na stánku patřil dlouhý tažený kombinovaný stroj na zpracování půdy.

Tato kombinace poukazovala na oblibu slučování operací do jednoho přejezdu za výkonnými traktory v Itálii. Ma/ag Cultirapid CTRI 40 NXT je dlouhý tažený stroj, pod jehož robustním rámem jsou usazeny talířové brány, podrývací slupice, podvozek, sekce nivelačních koltrů a opěrný válec. Talířové brány ve tvaru písmene X mají talíře na společné ose a možnost změny zaúhlení. Stroj o záběru čtyř metrů má hmotnost 8890 kg. Kombinace pracovních orgánů umožňuje dokonalé promíchání posklizňových zbytků a půdy. Stroj dokáže zajistit předseťovou přípravu půdy za jízdy do strniště nebo jen mělce zpracované půdy. Konstrukce umožňuje pozoruhodnou úsporu času, paliva a práce ve srovnání s tradičním zpracováním půdy s rotačními bránami.

Ze zkušeností konstruktérů společnosti Ma/ag vznikly modely Cultirapid  Evo a Cultirapid  Pro. Díky vyšším pracovním rychlostem (až 15 km/h) umožňují tyto stroje zvýšit produktivitu a za hodinu zpracovat až sedm hektarů.

V sortimentu má firma Ma/ag také těžké talířové brány s uspořádáním do písmene V, některé modelové řady ještě doplněné podrývacími radlicemi. Na veletrhu EIMA 2022 se prezentovaly brány EDVI 970 se záběrem 4,1 m a 36 talíři. Hmotnost stroje činila 4380 kilogramů. Talíře první řady mají vždy těžší úkol, jsou proto vykrajované, zatímco talíře zadní řady s hladkým obvodem. Stroj se vyznačuje velmi dobrou průchodností a agresivním účinkem na zkrácení organické hmoty.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down