14.01.2023 | 06:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Moderní technika pro kultivaci porostů

Rakouská firma Einböck vystavovala své produkty na mezinárodním veletrhu EIMA 2022. Jednotlivé skupiny strojů zastupovaly velmi pěkně vybavené exempláře.

Tím prvním byla hvězdicová plečka Einböck Rotarystar. Se svým rotujícími hvězdicemi tento stroj dokáže spolehlivě narušovat půdní krustu, vzniklou v důsledku dešťů a slunečního svitu. Zároveň se půda i drobí. Plečka je odolná vůči ucpávání a využitelná i k likvidaci plevelů v porostech. Hvězdice jsou rozděleny do dvou řad a doplněny o předpětí pomocí vinuté pružiny. Přítlak může být změněn i v průběhu jízdy díky paralelogramu s hydraulickým nastavováním.

Firma Einböck je specialista i na řádkové plečky. Tyto stroje zastupovala plečka řady Chopstar s kamerovým řízením Row-Guard. Pro všechny modely pleček Einböck je shodný stabilní rám, k němuž jsou prostřednictvím paralelogramu připojeny plečkovací jednotky. Rám je buď pevný anebo hydraulicky sklopný. Díky speciálnímu tvaru rámu nedochází ani po mnoha sezónách k projevům únavy. Zároveň je možné rychle, jednoduše a plynule nastavovat různé rozteče řádků. Existují i provedení pleček pro přední tříbodový závěs traktoru.

Vystavená plečka byla vybavena prstovými koly, která patří do výbavy na přání. Tato kola se používají k tomu, aby jejich prsty eliminovaly plevelné rostliny v raných vegetačních fázích v pásku, v němž nože plečky nepracují – i mezi rostlinami. Paralelní uspořádání obou hvězdicových kol na obou stranách řádku na samostatném držáku se stará o likvidaci plevelů bez poškozování kulturních rostlin či jejich kořenového systému.

Dále byly od firmy Einböck na veletrhu EIMA 2022 k vidění také prutové brány Aerostar-Fusion, což je prémiové provedení tohoto nářadí. Brány pracují s pruty o tloušťce sedmi milimetrů a nechybí ani rychlovýměnný systém prutů. Agresivita působení prutů je nastavitelná. Bez ohledu na vychýlení prutu zůstává přítlak na ně na stále stejné úrovni.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down