16.01.2023 | 06:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Flexibilní traktor pro využití v lese i v komunální oblasti

Jedním z mezníků firmy Pfanzelt byl rok 2004, kdy na výstavě ZLF v Mnichově poprvé prezentovala svůj lesní traktor Pm Trac. Jedinečným činil tento traktor také jeho původ, kdy od šasí zemědělského traktoru, vyráběného sériově, dospěl k šasí zcela nově vyvinutému pro velice náročné podmínky provozu v lese. Nově vyvinutá je také bezstupňová převodovka variaDRIVE, která pochází z dílen firmy Pfanzelt. Opět vznikla s tím, že byly zohledněny nároky na traktor ve specifickém lesním prostředí.

Nyní firma Pfanzelt představuje nový systémový traktor Pm Trac generace 38. Díky svému jedinečnému konceptu podvozku je tento traktor optimalizovaný pro nasazení nejen v lesnictví, ale také v komunální oblasti či v zemědělství. Pro majitele to znamená, že může svůj Pfanzelt Pm Trac využívat celoročně. Přechody mezi jednotlivými činnostmi usnadňují prakticky vyřešené systémy rychlé demontáže hydraulického jeřábu a navijáků v zadní části, kam lze následně agregovat nářadí jako jsou například různé druhy fréz.

V době, kdy není práce v lese, se může majitel traktoru Pfanzelt starat o vegetaci například v okolí silnic, a to s pomocí lehké kácecí hlavice Woodcracker. Rychlovýměnný systém usnadňuje její záměnu za drapák na konci hydraulické ruky. Získaný materiál se pak naloží na vyvážecí přívěs poté, co je hlavice Woodcracker během pár sekund zaměněna zpátky za drapák.

Pm Trac se nechá využívat nejen k přibližování dřeva pomocí dvoububnového navijáku a manipulaci s krátkým a dlouhým dřevem a jeho převážení po silnici, ale také k práci se štěpkovačem a k mulčování vegetace prostřednictvím mulčovače, uchyceného na hydraulické ruce.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down