17.01.2023 | 06:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inovativní řešení oceněna na veletrhu

Společnost FederUnacoma, italské sdružení výrobců zemědělské techniky, oceňovala i na loňském veletrhu EIMA 2022 v Bologni nejinovativnější produkty. Účastníky soutěže jsou výrobci z oblasti zemědělské techniky a techniky pro zahradnictví, jejichž produkty jsou pokrokové ve vztahu ke kvalitě výroby, bezpečnosti použití a šetrného působení na životní prostředí.

Koncern Same Deutz-Fahr obdržel od společnosti FederUnacoma ocenění v podobě jedné technické inovace a dvou vyznamenání. Jako zajímavou technickou inovaci ocenila porota převodovku RVshift. Jedná se o elektronicky řízenou hybridní převodovku. Hybridní proto, že v sobě slučuje přednosti mechanické převodovky s řazením rychlostních stupňů při zatížení a převodovky bezstupňové TTV. Tak je výrazně zjednodušeno ovládání převodovky a zvyšuje se i produktivita práce s traktorem.  

Ocenění od poroty obdržel systém navádění prostřednictvím ultrazvuku Ultrasonic Guidance (US Guidance). Tento systém dokáže získávat kvalitní a spolehlivé informace, které jsou využívány navigačním systémem. Získávány mohou být informace o přesné poloze a orientaci traktoru ve vztahu k jeho okolí s centimetrovou přesností.

Další ocenění si koncern Same Deutz-Fahr odnáší za systém EasyBUS (s technologií XFarm) – univerzální a otevřenou aplikaci pro využívání dat z předpisových map na poli, nezávisle na ISOBUS kompatibilitě traktoru anebo přípojného stroje. I malé farmy, jejichž technika není na nejvyšší technické úrovni, tak mohou získat přístup k systémům precizního zemědělství.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 2/2023.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down