24.01.2023 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přínos výrobce pneumatik k udržitelnosti

Přechod na elektromobilitu je nezastavitelný trend v každém segmentu. Společnost BKT nyní nabízí pneumatiky vhodné pro elektrická vozidla, využívající pokročilé technologie. Nyní můžeme podle loga E-READY rozpoznat produkty, navržené speciálně pro elektromobilitu. Není divu, že toto označení vysílá trhu velmi jasnou zprávu: "Jsme připraveni".

Logo, které oficiálně zahajuje rodinu pneumatik BKT speciálně přizpůsobených pro elektrická vozidla, bylo odhaleno před několika týdny. E-Ready debutoval na veletrhu SIMA 2022, kde jsme jej poprvé viděli vytištěný na pneumatice Agrimaxfactor (zcela nové pneumatiky série 70 BKT, určené pro traktory), i když v budoucnu bude rozšířen na všechny výrobky v této kategorii.

Specifikace E- Ready představuje průlom, začátek cesty k poskytování řešení vhodných pro elektrickou mobilitu. Jejím cílem je také zdůraznit závazek BKT k udržitelnosti, což je cíl, ke kterému musí každý odpovědný podnik směřovat výzkum a investice. Stylizací nového loga se BKT snaží předvést svou schopnost předvídat potřeby trhu prostřednictvím robustnosti své pokročilé technologie.

Byl však tento průlom nutný? Jak se liší pneumatika určená pro elektromobil od konvenční?

Existuje mnoho rozdílů. Zkoušky a provozní testy ve skutečnosti ukázaly, že při vybavování elektromobilu budou muset konstruktéři vzít v úvahu různé faktory, které charakterizují elektrickou mobilitu: hmotnost, konstrukci motoru, dojezd, hluk.

Elektrická vozidla váží více, protože jejich baterie mohou přidávat až 30 % hmotnosti navíc, což skutečně ovlivňuje práci pneumatiky.

Nejen, že jsou těžší, ale také se pohybují jinak než vozidla poháněná zemním plynem nebo benzínem: vozidlo okamžitě dosáhne maximálního výkonu, když se šlápne na plyn.  To znamená, že přesuny zatížení mohou být rychlejší a intenzivnější než u konvenčních vozidel, což má vliv na opotřebení pneumatik.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down