23.01.2023 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Klasické návěsy v novém provedení

Tradičním produktem firmy Pöttinger jsou samosběrací návěsy. Ještě déle než vozy královské třídy Jumbo a Jumbo Combiline vyrábí kompaktní návěsy na jednonápravovém podvozku. V loňském roce Pöttinger představil nový model samosběracího návěsu Boss 3000 Master, jehož srdcem je inovativní vkládací ústrojí Evomatic. A nyní přichází další novinka, samosběrací návěs Boss série 3000 s klasickým hrabicovým vkládacím ústrojím Supermatic.

Současně se od roku 2023 přestanou vyrábět oblíbené a velmi rozšířené návěsy Pöttinger Euroboss. Nové samosběrací návěsy Boss 3000 jsou k dispozici ve třech objemech ložné plochy 18,7 m³, 21,3 m³ a 23,5 m³. Ložná plocha je buď v provedení zvýšeném, anebo naopak se sníženou výškou ve variantě Low Profile (LP).

Hrabicový vkládací systém je známý z návěsů modelové řady Pöttinger Euroboss. Má nízkou energetickou náročnost a je šetrný vůči krmivu. Lze objednat vkládání se třemi anebo i se čtyřmi hrabicemi, které dovoluje i sklizeň těžší zavadlé píce. K pohonu návěsů slouží vývodový hřídel s 540 ot/min a to s traktorem o výkonu již od 44 kW/60 k. Lze ale využívat i traktory s výkonem až 81 kW/110 k a na přání může být objednán i pohon vývodovým hřídelem s 1000 ot/min.

Pöttinger Euroboss není ve standardu vybaven noži. Nosník pro 16 anebo 31 nožů je možné na přání hydraulicky vyklopit a díky systému Easymove vychýlit do boku. Všechny nože jsou samostatně jištěny proti přetížení.

Řízený sběrač má šířku záběru 1800 mm (podle DIN). Může se příčně kývat a to v rozsahu 120 mm (měřeno na vnějších prstech). Při práci ve zvláště obtížném terénu napomáhá kopírování terénu přídavný podvozek. A další optimalizaci lze provést díky aktivnímu ovládání tažné oje Autotast. Pohon sběrače je zabezpečován bezúdržbovými klínovými řemeny.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down