27.01.2023 | 06:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový hybridní systém získal prestižní ocenění

Druhý rok po sobě získala italská společnost DIECI prestižní ocenění Technická inovace na veletrhu EIMA 2022, což je úspěch umožněný díky profesionalitě, odhodlání a rostoucím investicím společnosti do inovací a technologického rozvoje.

V soutěži o technické inovace v roce 2022 se italský výrobce zúčastnil se systémem Hybrid Boost. Jde o novinku, navrženou společností Dieci, která splňuje rostoucí potřebu udržitelných řešení s vysokým provozním výkonem.  Se systémem Hybrid Boost nabídnou nové teleskopické manipulátory Dieci provozovatelům dvojí výhodu tím, že chrání životní prostředí a výrazně zvyšují účinnost ve využívání energie.

Inovativní koncept systému Hybrid Boost vznikl vytvořením elektronicky řízené platformy, která propojuje a optimalizuje provoz všech hlavních systémů manipulátoru: převodovky, hydrauliky a inovativního vznětového motoru Kubota.

S ohledem na tento cíl byl systém Hybrid Boost navržen jako řešení, které zmenšuje velikost  vznětového motoru a nahrazuje motor o výkonu 79 kW (s technologií močoviny-SCR) systémem, sestávajícím ze vznětového motoru a 55 + 10 kW Hybrid Pack bez močoviny. Systém Hybrid Boost  poskytuje potřebnou elektrickou energii pouze v případě potřeby, čímž se snižují energetické ztráty a udržuje vysoký výkon díky hybridnímu paketu.

Tento systém je konkrétní reakcí společnosti Dieci na plýtvání energií, ke kterému dochází v některých typických pracovních fázích středně velkých teleskopických manipulátorů. Díky integrované optimalizaci řízení vozidla je maximální výkon využíván pouze v případě potřeby, takže systém má volno pro nabíjení akumulátoru během nízkoenergetického provozu.

Kromě toho jeho modulární formát znamená, že systém Hybrid Boost lze snadno instalovat také na budoucí teleskopické manipulátory Dieci, čímž se výrazně rozšiřuje cílový trh potenciálních uživatelů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down