31.01.2023 | 06:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Velké samojízdné krmné vozy s novými funkcemi

Sortiment krmných míchacích vozů firmy Kuhn zahrnuje i velká provedení pro intenzivní nasazení – vozy SPW Intense. Celkem sedm vozů disponuje objemy míchací vany 14, 16, 18, 19, 22, 25 a 27 krychlových metrů. Od roku 2021 jsou na trhu s motory Stupeň V. S přechodem na novou emisní normu souvisejí i další inovace pro zvýšení výkonnosti těchto krmných vozů.

K nabírání jednotlivých komponent krmiva slouží výkonná fréza.  Má dosah až 5,2 m. Má průměr 682 mm a je osazena 120 noži. Při frézování ovládá její klesání automatický systém, obsluha volí jen agresivitu pohybu. Hydromotor frézy má výkon 147 kW, tj. 200 k, takže míchací vana může být plynule plněna materiálem. Komponenty vzájemně mísí dvojice vertikálních míchacích šneků. Jejich otáčením se dosahuje rovnoměrného proudění materiálu a homogenity krmné dávky. Pro vyšší odolnost vůči opotřebení a delší životnost mohou být šneky na přání zhotoveny z ušlechtilé oceli K-Nox. Životnost šneku se tak zvýší šestinásobně.

Pro zakládání krmiva slouží příčný dopravník, který lze doplnit o sklopné vynášecí dopravníky. Vykládka krmiva je možná vpravo nebo vlevo. Výhled na ukládané krmivo je optimální. V případě, že bude vůz pracovat v úzkých budovách, doporučuje výrobce výbavu v podobě řízení všech kol. A také další prvek se hodí pro takové podmínky: systémy ukládání krmiva, uložené v zadní části stroje. Patří k nim přímý výpadní otvor anebo sklopné příčné dopravníky.

V závislosti na způsobu využití může být samojízdný krmný vůz Kuhn řady SPW Intense v provedení s maximální rychlostí 25 nebo 40 km/h. Druhá varianta je vhodná pro případ delších přejezdů.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down