01.02.2023 | 11:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Malý traktor s velkým komfortem

Inovační procesy traktorů Case IH se nevyhnuly ani modelové řadě Vestrum. Ta není v ČR prodávaná tak jako Maxxum, přesto má své zákazníky. Ti se rekrutují především z řad soukromých zemědělců, kteří nepotřebují výkonný traktor, přesto chtějí stroj, jenž jim poskytne komfortní ovládání. A to Vestrum s převodovkou CVXDrive nabízí.

Nejnovější monitor AFS Pro 700 Plus s vysokým rozlišením a optimalizovaným ovládáním, vylepšené funkce převodovky CVXDrive, kvalitnější úprava interiéru kabiny až čtyři vzadu umístěné okruhy hydrauliky, nebo přední vývodový hřídel s mokrou spojkou. To je ve zkratce popis toho, co nově nabízejí traktory Vestrum modelového roku 2023.

Nová výbava, funkce a vylepšení designu, to vše je začleněné do čtyř modelových provedení traktorů Case IH Vestrum CVXDrive. Všechny jsou poháněny úspornými čtyřválcovými motory NEF Stage V o zdvihovém objemu 4,5 litru s jmenovitým výkonem od 100 k do 130 k (maximálně až 140 k).

Převodovka CVXDrive používá dva mechanické rozsahy a nabízí plynulé nastavení pojezdové rychlosti až do 40 km/h, funkce ECO umožňuje dosáhnout této rychlosti při 1700 otáčkách motoru, aby se minimalizovala spotřeba paliva. Známý systém APM umožňuje obsluze nastavit požadovanou provozní rychlost, přičemž následně optimalizuje otáčky motoru s vhodným převodovým poměrem a tak kombinuje optimální výkonnost s příznivou spotřebou paliva. A nechybí systém aktivní klidové regulace, který udrží traktor v kopci bez použití brzd.

U modelů Vestrum CVXDrive bylo ovládání převodovky vylepšeno o další funkce. V reakci na požadavky zákazníků byla vylepšena citlivost pojezdového pedálu, dále byla optimalizována citlivost a detekce polohy pojezdové páky MultiControlleru a začleněna funkce potlačení tempomatu.

Nová čtyřsloupková kabina je odpružená a disponuje několika vnějšími a vnitřními vylepšeními. Uvnitř řidiči ocení výhled do všech stran a kvalitní čalounění s vylepšeným usazením a povrchovou úpravou kolem obložení stropu a sloupků, nebo kryty plynových vzpěr aretujících dveře a zadní okno. Komfort ovládání zajišťuje pohodlný displej v A sloupku s integrovaným zrcátkem a chladicí box, což je nyní standard u všech verzí. Volitelnou výbavou je například paket zahrnující kůží obšitý volant, aktivní sedačku s koženým potahem a automatickou klimatizaci.

Řídicí modul AFS Pro 700 Plus má velkou obrazovku s vysokým rozlišením ve stylu tabletu, která používá ochrannou vrstvu odolávající odleskům a otiskům prstů. S 15 GB úložištěm pracuje rychleji, poskytuje možnost multitaskingu a může přijímat až čtyři kamerové vstupy. Monitor lze namontovat na loketní opěrku MultiController nebo na volitelnou lištu monitorů, která obsahuje integrovaný kabelový svazek a dvě zásuvky USB pro napájení tabletů a mobilních telefonů. K dispozici je také sada držáku na tablet anebo držák mobilního telefonu.

Nové schůdky do kabiny přinášejí snadnější a bezpečnější přístup a přepracovaný přední stěrač, který byl dříve k dispozici pouze s panoramatickou nízkou střechou, pokrývá o 65 % větší plochu čelního skla a je k dispozici u všech výbavových verzí. K dispozici je také nový integrovaný sklopný držák LED majáku a nová boční obrysová světla, rovněž v LED provedení.

Vestrum CVXDrive je malým traktorem s velkým komfortem. Díky CVT převodovce a poloměru otáčení 4,5 m je vhodný pro střední a malé farmy, ideální je pro práci s čelním nakladačem, pícninářské práce s PTO, lehčí zpracování půdy a dopravu. A myslím, že u něj stále platí to, že je určen uživatelům, kteří chtějí více komfortu i u traktoru s nižším výkonem motoru.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down