03.02.2023 | 01:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inovativní řešení pro moderní pneumatiky

Na veletrhu SIMA 2022 představila společnost Trelleborg novinku v podobě systému adaptivního řízení pneumatik (ATMS). Na rozdíl od systému TPMS, který známe z osobních automobilů a umí pouze měření tlaku v pneumatikách, by systém ATMS by mohl způsobit významný pokrok v efektivitě prováděných polních prací, a to zlepšením přenosu točivého momentu na podložku.

Nový Trelleborg ATMS byl na veletrhu SIMA oceněn bronzovou medailí a nabízí efektivní řešení pro maximální využití konstrukčních vlastností pneumatik. Systém získává údaje v reálném čase, prostřednictvím senzoru integrovaného přímo do pneumatiky.

Senzor detekuje pracovní podmínky pneumatiky včetně dynamického zatížení, tlaku a teploty. Při práci je obsluha stroje neustále informována o tom, jak pomocí nejvhodnějšího tlaku v pneumatikách optimalizovat provoz na poli, snížit prokluz a zhutnění půdy, stejně tak, jak zajistit vhodné jízdní vlastnosti na silnici, tedy dobrou adhezi a nižší valivý odpor. Pokud je stroj vybaven systéme centrální regulace tlaku vzduchu v pneumatikách, mohou být změny prováděny okamžitě a dosažený efekt je optimální.

Další novinkou, představenou na veletrhu SIMA je Trelleborg HF1000, pneumatika speciálně navržená pro zvýšení nosnosti velkých přívěsných a návěsných vozidel. Díky plášti VF a konstrukci s ocelovou výztuhou zajišťuje dlouhou životnost a výkon jak v terénu, tak na silnici. I při maximálním namáhání, když je vozidlo plně naloženo, zajišťuje inovativní dezén širší stopu, což přináší efektivní rozložení zátěže a šetrnost k půdě. Na půdě s vyšší vlhkostí má nový dezén HF1000 vynikající samočisticí schopnosti, což má za následek lepší jízdní vlastnosti, zejména stabilitu.

Inovativní řešení nabízí pneumatika TM1000 ProgressiveTraction. Jedná se o vícekrát oceněnou pneumatiku, která je schopna poskytnout vynikající nosnost, snížené zhutnění půdy a kvalitní trakci. Dvojitá záběrová hrana přináší lepší trakci, což se projevuje menšími vibracemi, plynulým záběrem, nižší spotřebou paliva a prodlužuje také životnost pneumatiky.

A zcela netradiční konstrukce je PneuTrac, pneumatika speciálně navržená pro vinice a sady, která kombinuje výhody radiální zemědělské pneumatiky z hlediska spotřeby paliva, pohodlí a ovladatelnosti s výhodami kontaktní plochy a záběru podobné jako u pásové jednotky. Užší stopa navíc nezvyšuje šířku traktoru. A to je pro zejména pro viniční traktory důležitý parametr.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down