02.02.2023 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Společnost Pöttinger přebírá firmu MaterMacc

Rakouská společnost Pöttinger je na poli zemědělské techniky silným hráčem a od listopadu minulého roku je ještě silnější, 7. listopadu, po dlouhých a intenzivních diskusích, hodnocení produktů a jednání, se totiž domluvila s italskou společnost MaterMacc Spa na jejím převzetí a postupném začlenění do koncernu Pöttinger.

Akvizice se dotkne zejména sortimentu secích strojů. MaterMacc se specializuje na vývoj a výrobu přesných, mechanických i pneumatických secích strojů a pleček. Velkou část tržeb tvoří přesné secí stroje, které se stanou hlavním těžištěm aktivit a obohatí sortiment společnosti Pöttinger.

Přesné secí stroje obohatí sortiment

Společnost Pöttinger chce využít synergie svých stávajících produktů a technologií s produkty a technologiemi společnosti MaterMacc Spa a zatím počítá se zachováním značky během přechodné fáze. Obchodní a servisní síť i dodávka náhradních dílů bude dočasně řešena přímo z firmy Mater Macc Spa, ale už s koordinací spolupracovníků z firmy Pöttinger. Produkty budou postupně integrovány do portfolia firmy Pöttinger, přičemž se chce společnost zaměřit na revizi a hlavně uplatňování svých vysokých standardů.

Výrobní závod v Itálii v San Vito al Tagliamento se tak v budoucnu stane centrem pro výrobu přesných secích strojů ve skupině Pöttinger Agricultural Engineering GmbH. Velkým a komplexním úkolem blízké budoucnosti proto bude zavedení výrobních procesů a systémů nového vlastníka.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down