25.02.2023 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová varianta rotačních bran pro sólové využití

Rotační brány v sólovém použití jsou v Itálii oblíbeným způsobem zpracování hrubé brázdy. Na mezinárodní výstavě zemědělské techniky EIMA 2022 vystavovala firma Amazone novou skládací variantu svých rotačních bran KE 6002-2-400 Rotamix.

Rychlé složení na přepravní šířku třech metrů zajišťuje jejich rychlou a bezpečnou přepravu mezi pozemky. Rotační brány jsou určeny k samostatnému použití, nelze je připojit k výsevní liště. Koncipovány jsou pro traktory s výkony do 294 kW/400 k a na jednom metru záběru zpracovávají ornici vždy čtyři rotory.

Hřeby, postavené natupo, vytvářejí velmi dobrou strukturu půdy, a to i v těžkých půdních podmínkách. Jsou tedy maximálně vhodné pro přípravu seťového lůžka po orbě. Vysoký počet rotorů umožňuje použití menšího průměru hnacích kol s čelním ozubením. Díky tomu může být konstrukce vany rotačních bran velmi robustní, přesto ale velmi kompaktní.

Krátká konstrukce zajišťuje snížení efektu působení negativního zatížení na přední nápravu traktoru. Proto má Amazone KE 6002-2-400 Rotamix menší potřebu zvedací síly, než u jiných rotačních bran. Osvědčený systém Quick+Safe poskytuje 290 mm dlouhým hřebům integrované jištění proti poškození nárazem na kámen. Hřeby lze snadno vyměnit bez pomoci nářadí. Systém Long-Life-Drive s převodovkou DirectDrive zajišťují dlouhou životnost a maximálně hladký chod stroje. Dvojitý systém těsnění s kazetovým těsněním a labyrintovým těsněním chrání před prachem, vlhkostí a vnikáním nečistot.

Jádrem nové řady rotačních bran je převodovka DirectDrive, přes kterou je točivý moment přenášen přímo na ozubená kola pohonu hřebů. U nového KE6002-2-400 Rotamix nedochází k žádné deformaci, což zajišťuje vynikající přenos síly bez opotřebení.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down