10.02.2023 | 08:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dva nové secí stroje posílí strojový park

Zemědělský podnik Rostěnice a. s. obhospodařuje výměru 10 000 hektarů zemědělské půdy se zaměřením na pěstování obilovin a ozimé řepky, ale nechybí ani kukuřice. Vysoce výkonná moderní technika je nezbytností. Jsou-li vhodné povětrnostní podmínky, pracují vytrvalí zaměstnanci každým dnem ve dvou dvanáctihodinových směnách.

„Prostoje jsou pro nás velmi nežádoucí. Proto sázíme na osvědčené a spolehlivé stroje, ale stejně tak je pro nás důležitý i přístup servisního týmu našich dodavatelů techniky,“ říká při setkání redakce a zástupců společnosti Rostěnice a. s. v prostorách firmy AGRI-TECH s. r. o. ve Slavkově u Brna mechanizátor Libor Slabý. AGRI-TECH patří mezi velmi oblíbené dodavatele techniky na podnik, konkrétně značek Claas a Väderstad. Dlouhodobá spolupráce funguje již od roku 1997, kdy si Rostěnice a. s. zakoupily první stroj ze švédské dílny – Väderstad Rapid A 600S. Pneumatický secí stroj si právem přisvojil žezlo vlajkové lodi podniku a pracoval zcela spolehlivě po dobu patnácti let.

V rámci modernizace agrotechnických postupů mezitím přišla na řadu podmítka a pořízení talířového podmítače Väderstad Carrier 1225. Pracovní záběr 12,25 m a výkonnost více než sto podmítnutých hektarů za jednu směnu přesně odpovídaly požadavkům podniku – nehledě na kvalitu práce speciálně tvarovaných talířů s vykrajovaným obvodem.  „A další investice byla také správnou volbou – přesný secí stroj Tempo od Väderstadu. Následných sedm sezón u nás šlapal jako hodinky a poté jsme si koupili znovu přesný secí stroj shodné značky,“ říká s velkým uznáním mechanizátor.

Jak každý čtenář tuší, za návštěvou zástupců podniku u firmy AGRI-TECH na začátku února tohoto roku bude další investice do strojového vybavení. Aby bylo možné zvýšit produktivitu práce v setí úzkořádkových plodin, objednal si podnik rovnou dva nové secí stroje Väderstad Spirit. Velká provedení Spirit 900 C mají pracovní záběr devíti metrů a výbavu pro souběžné ukládání hnojiva do půdy. A protože předání dvou takto velkých secích strojů neprobíhá každý den, bylo zorganizováno ve slavnostním duchu. Akce se zúčastnili také zástupci dovozce a firmy AGRI-TECH.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down