19.02.2023 | 07:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Obratný čtyřválec s vyšším výkonem a velkou kabinou

Na Představení novinek, které uspořádala společnost Agrozet České Budějovice v pavilónu Z Výstaviště České Budějovice, byly vystavené též traktory John Deere z výrobního závodu v německém Mannheimu. K vidění byla jedna zajímavá novinka.

Všechny vystavené traktory řady 6R byly již v novém designu, který odpovídá nové modelové řadě, představené v roce 2022. Například v Německu jsou populární traktory se čtyřválcovým motorem se zvýšeným výkonem. John Deere na tento trend zareagoval a novou řadu 6R doplnil o dva nové typy – 6R 140 a 6R 150. Postavené jsou na rozvoru náprav 2,58 m a poháněné jsou čtyřválcovým motorem.

Vystavený John Deere 6R 150 je tak nově nejsilnějším čtyřválcovým traktorem. Včetně navyšování výkonu IPM má traktor k dispozici výkon až 130 kW/177 k. Bez aktivního systému IPM má traktor jmenovitý výkon 110 kW/150 k a maximální pak 121 kW/165 k. Zvládne hravě nesenou secí kombinaci a zároveň je i obratný při manipulaci s čelním nakladačem na farmě. Ten může být namontován k traktoru již v průběhu výroby, jako to měl i vystavený stroj.

John Deere 6R 150 se pyšní i úsporností. Standardně je vybaven plynulou automatickou převodovkou AutoPowr, s níž může pojíždět rychlostí 40 km/h při otáčkách motoru 1480/min. V cyklu Transport měření spotřeby traktorů německé zkušebny DLG byla naměřena spotřeba paliva tak nízká, že překonala i pět do té doby nejúspornějších traktorů, které tímto měřením prošly. A nově je možné, vybavit na přání i čtyřválcový traktor zadním vývodovým hřídelem s otáčkami 1000E (pak jsou k dispozici otáčky (540E/1000/1000E).

Zadní tříbodový závěs má změněnou geometrii zdvihu a zesílené zvedací válce, díky nimž hodnota průběžné zvedací síly dosahuje 50 kN. Přední tříbodový závěs má také velkou zvedací sílu, praktický držák horního táhla a šikovně vyřešené zajištění spodních táhel ve sklopené poloze bez složité manipulace s volnými závlačkami. Každá obsluha uvítá komfortní prostornou kabinu. O pohodlí se stará hydropneumatické odpružení kabiny společně s odpružením přední nápravy. Vystavený traktor měl navíc ještě přípravu pro montáž satelitní navigace Autotrac.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down