28.02.2023 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové pluhy pro výkonné traktory

Firma Pöttinger v poslední době výrazně zmodernizovala svůj výrobní program strojů pro zpracování půdy a setí. Také v oblasti polonesených pluhů přišla s novinkou – řadou Servo T 6000.

Traktory k orbě jsou větší, vyšší a osazeny většími pneumatikami.  V reakci na tyto trendy proto firma Pöttinger odpovídajícím způsobem své polonesené pluhy nové generace upravila a optimalizovala. Agregace k traktorům různých značek a výkonů motoru je snadná díky oboustrannému uchycení čepů spodního závěsu traktoru. Firma Pöttinger nabízí rozměry kategorie 3 nebo volitelně kategorie 4, díky čemuž je možné nové pluhy agregovat i s velkými traktory. Konstrukce závěsu zároveň poskytuje více prostoru pro manévrování při otáčení se s pluhem a v úzkých vjezdech.

Zrovna tak je zjednodušeno i nastavování. Je jednoduché a intuitivní. Hloubku orby si lze nastavovat prostřednictvím výkyvných podložek na opěrném kole. Záběr prvního tělesa lze nastavit buď mechanicky pomocí šroubu anebo hydraulicky (výbava na přání). U pluhů v provedení Plus se se změnou pracovního záběru přestavuje záběr prvního orebního tělesa automaticky.

U pluhů v provedení Plus a Plus Nova si řidič může pracovní záběr nastavovat z kabiny traktoru plynule pomocí vnějšího hydraulického okruhu. Takto lze přizpůsobit práci pluhu změněným půdním podmínkám, výskytu překážek na poli, svažitosti terénu anebo traktoru s menším výkonem motoru. Systém jištění proti přetížení Nova je zesílený.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 4/2023.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down