02.03.2023 | 06:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Příprava seťového lůžka na jeden přejezd

Jakmile oschne vrchní vrstva půdy a půda se trochu zahřeje, začnou naplno práce s jarní přípravou půdy před setím. Vhodným strojem pro přípravu k cukrovce či před setím jiných kultur s malými semeny je předseťový kompaktor Swifter SE 10 000 českého výrobce BEDNAR.

Kompaktor totiž dokáže ve zvolené hloubce vytvořit kvalitní a rovné seťové lůžko – v celém záběru. Je to dáno vhodně zvolenou konstrukcí: pracovní sekce s radličkami se nachází mezi dvěma válci. Hlavní rám za jízdy po pozemku „plave“, ale pracovní sekce si udržuje svou nastavenou pracovní hloubku na konstantní úrovni. Umožňuje to zavěšení pracovních sekcí k bočním rámům nezávisle na sobě.

Dvě řady radliček jsou vhodné pro letní a podzimní přípravu. Radličky půdu podříznou, prokypří a promísí po předchozí sklizni. Jedná se o šípové radličky se šířkou 270 mm, zajišťující celoplošné podříznutí půdy.  Druhou možností je pracovní sekce se čtyřmi řadami radliček. Ta je vhodná zejména pro jarní přípravu před setím cukrové řepy. Snížením intenzity mísení půdy se omezí ztráta vlhkosti – ale i nároky na tahový výkon traktoru.

Díky možností snadné výměny různých pracovních sekcí lze kompaktor Swifter SE 10 000 přizpůsobit předseťové přípravě půdy pro danou plodinu nebo i podmínkám daného ročního období a typům půdy. Zrovna tak je možné zvolit si průměr crosskill válců – pro zpracování lehkých půd se doporučují válce větší.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down