10.03.2023 | 06:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hadicový aplikátor s botkou, rozumná investice

Kejda je přírodní hnojivo, bohaté na živiny, vhodné pro travní porosty i porosty na orné půdě. Aby bylo zajištěno, že plodiny získají z kejdy co nejvíce živin, je důležité ji správně aplikovat. Jako  specializovaný výrobce má Joskin několik aplikátorů, navržených speciálně k tomuto účelu. Jedním z nich je Pendislide Pro, hadicový aplikátor, zakončený botkami. Tento aplikátor lze použít jak na travní porosty, tak na mladé plodiny (obiloviny).

Kejda je bohatým zdrojem živin. Chce-li zemědělec plně využít živiny v ní obsažené, je důležité ji aplikovat správným aplikátorem. Díky svým dlouholetým zkušenostem nabízí Joskin ne méně než patnáct různých řad aplikátorů kejdy. Jedním z těchto aplikátorů je Joskin Pendislide Pro. Byl představen tisku a široké veřejnosti v roce 2017 a od té doby se v mnoha zemích stal velmi populárním.

Joskin Pendislide Pro je k dispozici ve čtyřech provedeních, s pracovními šířkami od 12 do 18 metrů a roztečí řádků 25 cm. Poloha ertalonových ližin umožňuje ideálně sledovat nerovnosti za všech okolností. U velmi strmých oblastí mohou smyky klesnout na 250 mm pod nulovou úrovní, zatímco pohyb nahoru je neomezený. Ohyb 70 mm listů kompenzuje malé nerovnosti. Tlak ližin na listech Hardox se obvykle nastavuje mezi 7 a 9 kg. Může být také zvýšen nebo snížen přes měřicí kola podle požadovaného tlaku.

Na každé ližině je namontován Ertalon smyk. Botka vytváří malou drážku v zemi a zajišťuje správnou aplikaci kejdy do půdy a mezi řádky plodin. Tímto způsobem je minimalizována jakákoli kontaminace plodiny nebo travního drnu. V oblastech s kamenitým terénem mohou být smyky Ertalon nahrazeny modely z lité oceli. Ližiny jsou umístěny pod úhlem 45 stupňů vůči povrchu země. Tímto způsobem může adaptér Pendislide Pro pracovat při rychlosti 8 až 10 km/h v závislosti na reliéfu terénu. Levá a pravá strana aplikátoru Joskin Pendislide Pro se mohou pohybovat nezávisle na sobě pro ještě lepší kopírování terénu.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down