04.03.2023 | 06:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Podmítač do těžkých podmínek

Na jarních Dnech otevřených dveří firmy Agrall byla k vidění také široká škála strojů švédské firmy Väderstad – jak pro primární a sekundární zpracování půdy, tak i pro setí. V jedné z moderních hal stála zajímavá novinka - talířový podmítač Carrier 725 XT.

S tímto doplněním známých krátkých talířových podmítačů přišla švédská firma Väderstad v loňském roce. Jedná se o skutečně vhodný doplněk na správném místě. Podmítač se záběrem 7,25 metru potřebuje díky své celkově robustní konstrukci traktor o výkonu 300 až 350 k. Vystavený stroj měl ještě agregovánu předřazenou smykovou lištu, která se hodí k prvotnímu urovnání povrchu půdy při využití stroje k přípravě před setím – jak po kypřiči, tak i po orbě.

Podmítač Carrier 725 XT může být osazen několika druhy talířů, k vidění bylo nové provedení CrossCutter Disc Aggressive. To se vyznačuje zvlněnou hranou a ještě agresivnějším působením na organickou hmotu. S těmito talíři je Carrier 725 XT vhodný pro mělkou a rychlou podmítku, kdy i při malé pracovní hloubce mají talíře celoplošný záběr. Dále CrossCutter Disc Aggressive vyniká v těžkých půdách a v těžkých půdních podmínkách.

Uložení talířů je bezúdržbové. Jak sekce talířů, tak i zdvojený opěrný válec se vyznačují velkou průchodností pro posklizňové zbytky. Také díky tomu lze Carrier 725 XT využívat i pro zpracování porostů meziplodin. Dále může být Carrier 725 XT vybaven talíři TrueCut nebo CrossCutter Disc.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down