14.03.2023 | 06:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová generace lisů na hranolové balíky

Oblíbeným a osvědčeným sklizňovým strojem firmy Fendt jsou lisy na velké hranolové balíky. Pro sezónu 2023 výrobce tyto lisy podrobil rozsáhlému přepracování. Vyvinul novou tandemovou nápravu, modernizace se dotýká sběrače a přicházejí četná inteligentní řešení.

V současnosti zahrnuje modelová řada standardních lisů na hranolové balíky celkem třináct modelů s ISOBUS ovládáním. Ty se od sebe odlišují různými průřezy lisovací komory, plněním prostřednictvím kasače anebo instalací řezacího ústrojí ProCut či provedením podvozku. S inovacemi po technické stránce souvisí u nových modelů lisů i nové značení. Fendt 1290 TC je lis na obří hranolové balíky s lisovací komorou o rozměru 120 x 90 cm na tandemové nápravě (T) a s řezacím ústrojím ProCut (C), zatímco Fendt 12130 SP je model s průřezem kanálu 120 x 130 cm, jednoduchou nápravou (S) a kasačem v roli plnicího ústrojí (P).

Všechny lisy na hranolové balíky modelového roku 2023 na tandemovém podvozku jsou standardně vybaveny novým, vylepšeným systémem odpružení a zadní kola mají systém pasivního řízení. Nová konstrukce podvozku zlepšuje manévrování s lisem a zabraňuje poškozování půdy a travního drnu. Kromě toho jsou všechny nové modely lisů ve standardu vybavovány pneumatikami s většími rozměry. I s plášti s rozměrem 620/50R-22.5 zůstává celková šířka lisu pod tři metry.

Výkon sběrače se podařilo zvýšit přidáním jedné řady prstů. Hmotu bude ještě plynuleji sbírat pět řad prstů a pojezdovou rychlost je možné zvýšit. Kromě toho je sběrač standardně vybaven novými plastovými stěrkami.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down