27.03.2023 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výkonné obraceče i pro malé traktory

Obracení hmoty je v oblasti sklizně píce, obzvláště při sušení na seno anebo po žacím stroji bez zařízení na úpravu hmoty, nezbytnou agrotechnickou operací. Německý specialista, firma Krone, nabízí zemědělcům obraceče modelové řady Vendro. Na podzim loňského roku Krone představil čtyři nové tažené modely. Mají označení Vendro T 900, Vendro T 1020, Vendro T 1120 a Vendro C 1120 a disponují pracovním záběrem mezi 9 až 11,2 metry. K dispozici jsou tyto novinky od letošní sezóny 2022/2023.

Jak je pro firmu Krone charakteristické, své stroje koncipuje pro snadné používání. V tomto smyslu jsou nové modely obracečů i přes svůj velký pracovní záběr agregovatelné i s malými traktory. Díky zapojení do spodních táhel tříbodového závěsu (s výjimkou obraceče Vendro T 1120, který se agreguje i se zapojením horního táhla závěsu), postačují k práci traktory s výkonem již od 50 k.

Co se týká rotorů samotných, tak Krone využívá svého osvědčeného konceptu rotorů OptiTurn. Kvalitní kopírování povrchu pozemku i za jízdy v nerovném terénu vychází z účelné kombinace dvou vlastností. Všechny nové tažené obraceče mají na ramenech rotorů uchyceny prsty Krone OptiTurn s patentovaným tvarem. A těsně za dráhou prstů kopírují povrch pozemku kopírovací kola. Aby bylo dosaženo čistého nabírání píce a co nejlepší rovnoměrnosti rozdělení rozhazované hmoty, má firma Krone své prsty v konceptu OptiTurn speciálně tvarované ve všech třech rovinách.

Koncept Krone OptiTurn má ale ještě další plus. Obraceč se nechá využívat nejen k obracení hmoty,  k rozhozu píce, ale i k narušení ochranného povrchu píce. Změna uložené žacím strojem do řádků. Změna nastavení pro příslušný účel využití se provede jednoduše tak, že se změní úhel, pod kterým prsty nabírají na strništi hmotu. Náběr pod příkrým úhlem znamená intenzivní zpracování píce, naopak plochý úhel náběru umožní méně intenzivní zpracování, vhodné pro již částečně proschlou píci (obracení hmoty).*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down