04.04.2023 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinky mezi rozmetadly a secími stroji

Další novinkou výrobce Maschio Gaspardo na mezinárodní výstavě EIMA 2022 bylo nesené odstředivé rozmetadlo Primo EW ISOTRONIC. Řada Primo je top provedením v rozmetadlech Maschio Gaspardo. Šířku aplikace hnojiva je možné si zvolit v rozpětí od 12 do 36 metrů.

Systém nepřetržitého elektronického řízení distribuce se stará o přesnost aplikace. Rozmetadlo Primo EW ISOTRONIC se vyrábí s objemem zásobníku od 1 270 l do 3 210 l. Ovládací systém dovoluje jednoduše si nastavit bod výpadu hnojiva na rozmetací kotouče. Komunikace prostřednictvím ISOBUS umožňuje využívání systému lokálně variabilního hnojení a řízení sekcí.

Také v oblasti zakládání porostů širokořádkových kultur rostou požadavky na plošnou výkonnost. Odpovědí firmy Maschio Gaspardo na mezinárodní výstavě EIMA 2022 byl nový přesný vysokorychlostní secí stroj Chrono 800. Jeho dvanáct řádků může být rozšířeno na šestnáct. Výsevní jednotky jsou uchyceny na taženém rámu se skládacími bočními křídly, které zároveň mohou „plavat“ a kopírovat povrch pozemku. Stabilitu secího stroje na svazích lze zvýšit teleskopickým výsuvem nápravy od 3 do 3,5 metru.

Zajímavostí stroje je unikátní elektrická převodovka Isotronic a systém pro řízení přítlaku Air Spring. Ten dovoluje setí i do jen málo zpracované či nezpracované půdy. Osivo a hnojivo jsou uloženy v přetlakovém zásobníku. Centrální zásobník urychluje doplňování osiva i hnojiva.*  

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down