31.03.2023 | 06:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kompaktní elektrický traktor jde na evropské trhy

Kubota Corporation s potěšením oznamuje, že Kubota bude prvním japonským výrobcem, který uvede na trh elektrické traktory. Kubota nabízí v Evropě omezený počet kompaktních elektrických traktorů LXe-261 (dále jen "LXe-261"), které aktivně usilují o uhlíkovou neutralitu. LXe-261 bude k dispozici pro dlouhodobé pronájmy pro místní samosprávy v Evropě od dubna 2023.

Kubota prosazuje uhlíkovou neutralitu do roku 2050 v ekologické vizi, kterou oznámila v roce 2021. Jako iniciativa ke snížení emisí oxidu uhličitého bude Kubota podporovat vývoj elektrických a hybridních pohonů, palivových článků a dalších typů alternativních pohonů ve snaze dekarbonizovat zdroje energie.

Obce a další veřejné orgány v Evropě široce používají kompaktní traktory Kubota pro údržbu parků a další správu zeleně. Regiony po celé Evropě zpřísňují předpisy, jako je zákaz všech dieselových vozidel oznámený pro všechna dieselová vozidla v Paříži ve Francii do roku 2024. To přimělo místní samosprávy a další veřejné orgány hledat alternativy, jako jsou elektrická vozidla (EV) a vozidla s palivovými články (FCV).

Hlavní výzvou při vývoji elektrických traktorů bylo zajištění mnoha hodin nepřetržitého provozu. LXe-261 je vybaven velkokapacitní baterií, která může poskytnout rychlé hodinové nabíjení a průměrně tři až čtyři hodiny nepřetržitého provozu. Rychlé nabíjení přes oběd pro odpolední použití po vybití baterií během ranní práce reaguje na potřeby zákazníků. LXe-261 také poskytuje výkon potřebný pro sečení, odvoz a další práce při údržbě zeleně v parcích a dalších přírodních rezervacích. Nabízí dokonce téměř stejné kompaktní rozměry jako traktory se vznětovými motory.

Kubota bude své elektrické traktory poskytovat zájemcům v západoevropských zemích do pronájmu na dva až pět let od dubna 2023. Kompaktní elektrický traktor LXe-261 prezentovala Kubota na svém stánku na výstavě EIMA 2022 v Bologni.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down