29.03.2023 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Z Francie do českých stájí

Moderní technika Kuhn se u nás zabydlela i ve stájích. Zemědělci mají zájem jak o vyhlášené rozdružovače balíků, tak krmné vozy. Společnost KUHN CENTER CZ dodala v loňském roce českým chovatelům na třicet rozdružovačů Primor a šest velkokapacitních krmných vozů. Jeden s jedním šnekem a pět dvoušnekových o objemu míchací vany 10 až 18 m3. Pět z nich bylo vybaveno i metačem slámy, takže zasvěcení vědí, že šlo o vozy Profile Plus.

V nabídce hořovické společnosti jsou i samojízdné krmné vozy Kuhn. Dva už pracují v zemědělské praxi, třetí slouží jako předváděcí stroj. Zemědělci si ho mohou zapůjčit a ve vlastních provozech vyzkoušet.

„Hlavními jistotami u samojízdných vozů jsou rychlejší nakládání, lépe začištěné stěny krmiva v senážním žlabu a lepší struktura krmné dávky,“ říká produktový manažer společnosti KUHN CENTER CZ Jiří Pilař. „Navíc si jejich obsluha většinou vystačí sama, přitom přejezdy jsou rychlejší a jednodušší je i krmení ve stájích: v kratším čase se nakrmí více zvířat. Obsluha ISOBUS kompatibilních samojízdných krmných vozů Kuhn je uživatelsky komfortní, intuitivní a jednoduchá.“

Zatímco do roku 2021 si mohli naši zemědělci pořídit samojízdný krmný vůz Kuhn SPV Power s jedním šnekem, od loňského roku je už k dispozici model SPW Pover se dvěma šneky a stejnou pojezdovou rychlostí 25 kilometrů za hodinu. K mání je i typ SPW Intense s rychlostí až čtyřicet kilometrů za hodinu. Co je přitom podstatné, nové vozy SPW mají stejné kompaktní rozměry jako jedno šnekový typ SPV, takže je lze použít i ve starších stájích s nízkým stropem. Oproti konkurenci mají všechny samojízdné krmné vozy Kuhn s míchací vanou o objemu až 22 metrů krychlových výšku pod tři metry. U krmných vozů Kuhn ocení chovatelé i osvědčený hydromechanický pohon šneků, vzadu vlevo krátký výsuvný dopravník, z nějž padá namíchané krmivo na krmný stůl, obě řiditelné nápravy, rozvor 6,3 metru a rádius otáčení 7,5 metru.

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 13.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down