11.04.2023 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Moderní vozidla pro lesnictví i zemědělství

Heizomat - Gerätebau + Energiesysteme GmbH je německá společnost, která vyvíjí a vyrábí plně automatická zařízení na vytápění budov s využitím dřevní štěpky, dále profesionální štěpkovače, plnicí systémy a zařízení pro trvalé využívání domácích zdrojů.

Od roku 1982 tato firma nabízí klientům na míru připravená řešení pro soukromé domácnosti, pro zemědělce, průmysl či statky a živnosti. Tato řešení jsou v produkci oxidu uhličitého neutrální a zastávají principy udržitelného energetického hospodářství a ochrany životního prostředí.

Výkonné štěpkovače mají označení Heizohack. Jedná se o robustní stroje, využívající výhradně otevřeného štěpkovacího rotoru, osazeného noži v rychlovýměnném systému. Skrze precizně vyrobené síto procházející štěpka se vynikajícím způsobem hodí k využití jako palivo, anebo i pro jiné účely, například jako pokryv pro nově vybudované lesní cesty. Štěpkovače Heizohack jsou vyráběny jako menší modely s ručním plněním, jako modely s vlastním hydraulickým jeřábem anebo jako drtiče palet.

Dalším produktem firmy je Heizotruck – speciální varianta nákladního automobilu pro využití v lesnictví či zemědělství, prezentovaná poprvé v roce 2016. Všechny varianty vycházejí z vozidla Mercedes Benz Arocs 2051 (4x4). Heizotruck pro využití v lesnictví se pyšní velkou, plně prosklenou kabinou pro pohodlné ovládání jeřábu při plnění štěpkovače a optimální bezpečnost; zemědělská varianta je menší vozidlo se standardní kabinou, zato s možností například zadního vývodového hřídele.

Obě vozidla splňují evropskou normu Euro 6. Disponují bohatým příslušenstvím, včetně přídavných světlometů pro práci v noci, couvací kamerou, 16-ti rychlostní převodovkou Mercedes Benz Powershift 3, klimatizací či uzávěrkami diferenciálů. Zemědělská varianta může mít zadní tříbodový závěs, včetně klasického etážového a spodního závěsu, takže kromě sedlových návěsů může pracovat i s běžnou dopravní a aplikační traktorovou technikou v podniku, ale také s velkými lisy či senážními návěsy. Možný je i přední tříbodový závěs. Řadový šestiválcový motor Mercedes Benz má výkon 375 kW/510 k.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down