17.04.2023 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stroj pro formování hrůbků i likvidaci plevele

Pro menší až středně velké pozemky s bramborami je určen hrůbkovač GH 4 firmy Grimme. Stroj byl vystaven na mezinárodní výstavě zemědělské techniky EIMA 2022 v Bologni. Je vhodný pro práci v porostech s meziřádkovou roztečí 75 až 91,4 cm.

Díky své lehké a kompaktní konstrukci má Grimme GH 4 jen nízké nároky na zvedací kapacitu zadního tříbodového závěsu traktoru. Pro agregaci jsou vhodné malé až středně velké traktory s výkonem již od 51 kW/70 k.

Hrůbkovače Grimme řady GH, vyráběné jako dvou-, čtyř-, šesti- a osmiřádkové, dovolují formování velkých hrůbků pro pěstování brambor či zeleniny na lehkých půdách. Oproti hrůbkovací fréze probíhá u těchto strojů formování hrůbků pasivními pracovními orgány. Traktor tak nemusí neustále udržovat vysoké otáčky motoru a lze dosahovat vysoké plošné výkonnosti.

V závislosti na půdních podmínkách může být stroj osazen kypřicími radličkami v různém provedení. Tyto radličky jsou výškově nastavitelné a provádí kypření půdy. Aby byly hrůbky formovány podle představ každého pěstitele, může být hrůbkovač Grimme modelové řady GH osazen různými komponenty z oblasti výbavy na přání. Tyto stroje mohou být využívány i v průběhu vegetace k likvidaci plevelů, což je oblíbený postup u těch pěstitelů, kteří dávají přednost mechanické likvidaci plevelů před chemickou cestou. Plevele jsou na bocích hrůbků podříznuty, poté z půdy vytrženy a následně vytřesením zbaveny půdy, aby uschly.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down