13.04.2023 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová skupina strojů u norského výrobce

Ke 31. lednu 2023 podepsala společnost Kverneland Group dohodu k získání sto procentního podílu na francouzské firmě BC Technique S.A.S. BC Technique S.A.S. je přední výrobce meziřádkových kultivátorů, rotačních pleček, posuvných rámů a prutových bran, který zatím působil pod značkou Phenix Agrosystem. Produkty a řešení této firmy jsou ideálně vhodné pro udržitelné zemědělství a dovolují zákazníkům efektivní cílenou likvidaci plevelů.

V rámci Kverneland Group tak je možné představit novou skupinu strojů. Jejich využití odpovídá moderním trendům snižování spotřeby herbicidů. Příkladem je kultivátor Onyx, jenž slouží k likvidaci plevelů v meziřádkových prostorech. Proces plečkování zároveň provzdušňuje půdu a díky narušování půdní krusty obnovuje zásobování půdy a rostlin vodou. Z toho plynoucí mobilizace živin podporuje život v půdě a vegetaci kulturních plodin.

Onyx je velmi flexibilní kultivátor. Díky své modulární konstrukci jej lze přizpůsobit celé řadě různých druhů plodin – s řádky v roztečích od 12,5 až do 80 cm. Mnohostrannost Onyxu ještě zvětšuje velké množství výbavy na přání a různého příslušenství. Onyx nabízí firma Kverneland v rozpětí záběrů již od 2,84 až do 12,12 m.

Dalším novým produktem v portfoliu Kvernelandu je rotační plečka Helios. Tento stroj lze také využívat různě. Jednak je účinný k selektivnímu mechanickému ničení plevelných rostlin přímo v porostech kulturní plodiny – v rozmezí pracovních rychlostí od 6 až do 15 km/h. Na rostliny kulturní plodiny nemají hvězdice žádný negativní vliv. A dále pak díky narušení půdního škraloupu podporuje Helios mobilizaci živin a růst a vývoj kulturních plodin. A přerušením kapilarity umí Helios také snižovat ztráty půdní vláhy výparem, takže voda je pak k dispozici pro kořeny rostlin. Helios se vyrábí v záběrech 3 a 6 metrů.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down