20.04.2023 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mezinárodní veletrh nabídne moderní techniku

V devátém největším městě Itálie, Bari, se má konat od 5. do 8. října mezinárodní veletrh Agrilevante 2023. Očekává se více než osmdesát tisíc návštěvníků. Veletrh bude zaměřen na zemědělskou techniku, rostlinnou produkci a zpracování půdy. Mnoho informací o této akci zaznělo v průběhu tiskové konference, která se konala ve čtvrtek v Ciheam v Bari. 

Tiskovou konferenci zorganizovalo sdružení italských výrobců FederUnacoma. "Disharmonický rozvoj mezi městskými centry a venkovskými oblastmi," vysvětluje prezident FederUnacoma Alessandro Malavolti, "vedl k marginalizaci zemědělských ekonomik, které jsou zásadní pro život místních komunit, a zdůraznil fenomén antropizace půdy (zabírání půdy pro stavební aj. účely), který způsobil ztrátu zemědělské půdy."

"Zemědělská mechanizace má proto strategický význam a statistiky na trhu se zemědělskými stroji," dodal prezident FederUnacoma, "ukazují, jak země v této oblasti vyjadřují rostoucí poptávku po specifických technologiích."

V severní Africe, na Balkáně a na Středním východě, kde neexistuje žádný vyspělý průmysl, je potřeba zemědělské techniky uspokojována dovozem ze zahraničí. V obchodu se středomořskými zeměmi, navzdory tvrdé konkurenci indických a čínských výrobců, je italský průmysl zavedeným strategickým partnerem. Zatímco asijské společnosti využívají především vlivu ceny - uzavřel prezident FederUnacoma - italští výrobci získali na těchto trzích významné postavení díky své schopnosti navrhovat technologie, vhodné pro specifické potřeby Středomoří.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down