27.04.2023 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Precizní technologie přinášejí úspory

Společnost AGROSERVIS TRADING a.s. je velký zemědělský podnik, který hospodaří v okresech Znojmo a Brno venkov. Pod jednou střechou sdružuje větší počet zemědělských firem. Na rozsáhlé výměře orné půdy se převážně bezorebnou technologií pěstují tržní plodiny, jako jsou obiloviny, ozimá řepka, hrách, mák a zrnová kukuřice. Součástí výroby je i chov skotu a prasat v uzavřeném obratu stáda.

Samojízdné stroje, k nimž patří kromě traktorů a sklízecích mlátiček také postřikovač i rozmetadlo minerálních hnojiv, jsou vybaveny automatickými satelitními navigačními systémy. Uvedené samojízdné stroje všechny pocházejí od výrobce John Deere a jsou osazeny integrovaným navigačním systémem Autotrac, pracujícím s RTK přesností.

Vedoucí pracovníci využívají služeb Operačního střediska Operations Center John Deere.  Poctivě se starají o aktualizaci hranic polí z LPISu. Všechny pozemky mají aktualizované v aplikaci MyJohn Deere, kterou vidí pro praxi jako velice užitečný nástroj. Potom si v této aplikaci vytvoří navigační linie pro konkrétní stroje či soupravy strojů a exportují je do strojů John Deere.

Obsluhy strojů obdrží navigační linie již připravené. Díky přítomnosti signálu o poloze na traktorech a dalších strojích John Deere mohou být využívány systémy kontroly sekcí při práci s úzkořádkovými i přesnými secími stroji, u postřikovače i rozmetadla minerálních hnojiv. Tak se dociluje dalších úspor v oblasti nákladů za osiva, hnojiva a přípravků na ochranu rostlin, ale i náhradních dílů a paliva.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down