22.04.2023 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Secí stroj s minimálním zpracováním půdy

Pronto NT je v ČR méně známá varianta pneumatických secích strojů firmy Horsch. Vyrábí se v záběrech od 6 do 8,8 metru i s možností děleného zásobníku. Umožňuje výsev do mulče či přímé setí s osvědčenou secí botkou TurboDisc. Na rozdíl od strojů řady Pronto DC neprobíhá příprava půdy celoplošně, ale pomocí koltrů jen v drážkách, do nichž je následně ukládáno osivo.

Koltry se proříznou i organickou hmotou a formují drážky k výsevu cíleně. Posklizňové zbytky, hroudy či suchá půda se nedostávají do bezprostředního kontaktu s osivem. Prontu NT vyhovují i vyšší pojezdové rychlosti. Koltry jsou nastavitelné nezávisle na secích botkách, což poskytuje značnou flexibilitu v půdních podmínkách, v nichž secí stroje Horsch Pronto NT mohou pracovat.

Koltry jsou uspořádány tak, že mají velkou průchodnost organického materiálu. Díky této velké průchodnosti hmoty a díky zmíněné variabilitě využití je možné pneumatické secí stroje Horsch Pronto NT využívat k práci jak v půdě se zvýšenou vlhkostí, tak i v půdě velmi suché, tedy na velkých výměrách v aridních oblastech. Díky zásobníku s velkou kapacitou a plnicímu šnekovému dopravníku se ztrátové časy pro doplňování osiva zkracují na minimum. Se strojem je tak možné dosahovat velké plošné výkonnosti.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down