19.04.2023 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pěstitelé jsou spokojeni s agrotextiliemi

Producent borůvek testoval účinnost agrotextilií Arrigoni řady Robuxta na své farmě "A piccoli frutti". Tyto a další agrotextilie budou vystaveny na testovacích polích na veletrhu Macfrut 2023, který proběhne od 3. do 5.5. 2023  ve výstavním areálu města Rimini v Itálii. Dále budou také prezentovány na International Blueberry Days,  akci věnované pěstování borůvek. V centru pozornosti bude také nová řada agrotextilií značky Arrigoni s označením Lirsa.

Borůvky patří mezi nejsložitější zemědělské plodiny: povětrnostní jevy (déšť, vítr, krupobití, nadměrné sluneční záření atd.), stejně jako náhlé změny teploty, mohou mít velmi vážné nepříznivé účinky na výnos a efektivitu pěstování celých plantáží. Italská společnost Arrigoni, která si nedávno také rozšířila svůj sortiment agrotextilií, představí všechny své novinky na mezinárodním veletrhu Macfrut 2023 (Rimini Fiera, 3. – 5. května, na stánku 090 hala A1), počínaje novou značkou Lirsa, což jsou agrotextilie, rozptylující světlo. Nabídka společnosti Arrigoni na ochranu bobulí, zejména borůvek, bude součástí prezentace dne 5. května v 11:30  (hala A1, zkušební pole) během Mezinárodních dnů borůvek, výstavní akce sponzorované společností Arrigoni.

Potvrzení kvality ochranných systémů Arrigoni pro borůvky již poskytují pěstitelé, kteří využívají některá řešení společnosti. Patří mezi ně Vito Gambina, majitel "A piccoli frutti di Vito Gambina" z Marsaly (Trapani, Itálie). " Moje farma," vysvětluje pan Gambina, "je specializovaný pěstitel borůvek za použití chráněných pěstitelských metod.  Nedávno jsme si s podporou poradenské služby společnosti Arrigoni vybrali bílou agrotextilii Robuxta MDF pro ochranu našich rostlin. Výsledky  bychom mohli popsat jako vynikající. Ve skutečnosti toto řešení chrání rostliny před nadměrným slunečním zářením, udržuje optimální vnitřní mikroklima a výrazně zvyšuje naše výnosy. Zejména jsme již rozšířili sklizňový cyklus na 11 měsíců v roce, což je velmi působivé pro horké klima, jako je to, ve kterém působíme."*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down