02.06.2023 | 06:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nosiče s univerzálním využitím

První Unimog výrobce Mercedes-Benz v historii výroby, dodaný velkému zemědělskému podniku na východě Německa, byl osazen nástavbovým postřikovačem Damman. Výhodně se tak využil třetí nástavbový prostor nad zadní nápravou. Výhodou při tomto nasazení je velká světlá výška, dovolující projíždět i vzrostlými porosty obilnin a dalších plodin bez jejich poškození. Unimog si poradí i v rozblácených úsecích a díky konstrukci podvozku se žádné nečistoty neusazují v prostoru náprav a brzd.

Moderní nosiče Unimog jsou koncipovány s ohledem na snadnou výměnu nářadí. Nabízí čtyři prostory pro jejich připojení a možnosti jak mechanického, tak i hydraulického pohonu již z výroby. Firma Mercedes-Benz nabízí různou úroveň výbavy i připojeného příslušenství. Nová panoramatická kabina poskytující široký výhled vpřed i do stran. Je to dáno panoramatickým předním sklem, do hloubky zasahujícími bočními skly a krátkou kapotou vpředu.  Díky tomu je usnadněná práce například se sněžným pluhem nebo i s čelním nakladačem. A prostor před vozidlem nebo i za ním může monitorovat kamerový systém.

Existuje také možnost agregace nosiče Unimog s čelním nakladačem: jedná se o nakladač RX-500, vyvinutý speciálně pro Unimog. Vývoj ve spolupráci firem Mercedes-Benz a Hauer vedl k tomu, že nakladač se k Unimogu snadno připojuje; zároveň i jeho odpojení je rychlé - zabere jen několik minut. Poté je přední nástavbový prostor ihned využitelný pro jiné příslušenství.*  

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down