22.04.2023 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vozidla s výkonným hydraulickým systémem

Vozidla Unimog výrobce Mercedes Benz nacházejí rozličné využití v zemědělství - nejen v dopravě, ale i jako pracovní stroj. Disponují výkonným hydraulickým systémem. U nových nosičů byl výkon ještě o 30 procent navýšen. Hydraulika pracuje plně proporcionálně; pomocí multifunkčních tlačítek na novém volantu je možné omezit průtočné množství oleje, sloužícího k pohonu nářadí. Hydraulika pracuje ve dvou okruzích: první z nich má systémový tlak 200 bar a druhý až 240 bar. Na přání může být vozidlo vybaveno hydraulickým systémem Load Sensing s tlakem 200 bar a průtokem zvýšeným na 110 l/min.

Pro zájemce o výkonný hydraulický pohon příslušenství je určena varianta VarioPower – alternativa k pracovní hydraulice. Je rovněž dvouokruhová, s průtokem 125 l/min a tlakem až 280 bar. Přenášený výkon může dosahovat až 58 kW a hydrauliku lze využívat například k pohonu rozmetadel průmyslových hnojiv s hydraulickým pohonem rozmetacích kotoučů nebo hnaných náprav návěsů. Výrobce myslel i na období provozu, kdy systém VarioPower není zapotřebí: lze jej rychle odpojit a demontovat z úložného prostoru v rámu vozidla. Tím se zvýší užitečná hmotnost. Systém je nabízen na přání od modelu Unimog U 318.

K volitelné výbavě patří i zadní vývodový hřídel. Protože je nyní nově s mechanickým pohonem, umožňuje přenášet také plný výkon motoru a to i dlouhodobě. To umožňuje využít Unimog například s rozmetadly organických hnojiv, senážními návěsy, s návěsy pro dopravu řezanky s mechanickým pohonem podlahového dopravníku, s lisy anebo též se štěpkovači. Plnění štěpkovače může zabezpečit jeřáb, agregovaný v prostoru za kabinou.

K pohonu příslušenství, připojeného vpředu vozidla, lze využít také čelní vývodový hřídel, který může přenášet výkon až 160 kW/218 k.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down