03.05.2023 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Všestranná půdní fréza a lesnický mulčovač

Společnost Seppi M. byla založena v roce 1939 Maxem Seppim a od roku 1971 se specializuje na výrobu fréz a mulčovačů. Společnost je nyní jedním z předních výrobců ve svém oboru - a to nejen v Itálii, ale po celém světě. Od samého počátku bylo mottem firmy pomáhat zemědělcům zlepšovat jejich práci pomocí inovativního, ale snadno ovladatelného a vysoce efektivního vybavení. Společnost se prezentovala na mezinárodní výstavě EIMA 2022.

Vystavena byla například fréza Starsoil 250. Tato všestranná půdní fréza a lesnický mulčovač je vhodný pro traktory s výkonem mezi 150 a 250 k a je vybaven novým trakčním systémem, který zjednodušuje práci tím, že zajistí větší účinnost: půda lze obdělávat do hloubky 40 cm, drcení kamenů s min. průměr 30 cm a mulčování dřeva o průměru 40 cm.

Novinkou je paralelní 2-stupňová převodovka (tzv. verze 2SPEED). Tento systém může být nastaven na rotoru pouhým pohybem mechanickou páku v hlavní převodovce, při snižování od cca. 1000 ot/min do 540 ot/min, udržováním rychlosti vývodového hřídele traktoru na 1000 ot/min. Tato funkce umožňuje vyšší točivý moment a tím i lepší zpracování a to jak při mulčování dřeva (rychlé tempo) a frézování kamení a zeminy (pomalé tempo). Další výhodou je integrovaný systém chlazení boční paralelní převodovky (standard) a hlavní převodovky (také v kombinaci s novou verzí 2SPEED).

Základní vlastnosti: vysoký výkon při minimální spotřebě energie díky lehké konstrukci (2500-3500 kg), rám pokrytý vyměnitelnými proti-opotřebitelnými destičkami z Hardoxu. A i tady má Seppi M. novinku: nyní standardně používá řídicí systém ISOBUS na mnoha svých strojích. Kabel s devítikolíkovou zástrčkou ISOBUS mulčovače je připojen k traktoru, což umožňuje sledování některých funkcí přímo palubním počítačem v kabině a jejich ovládání ovladači a funkčními tlačítky v traktoru.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down