30.04.2023 | 08:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na Animal Techu byla i technika

Od 22. do 26. dubna 2023 proběhly na brněnském výstavišti Mezinárodní veletrh pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH, Národní výstava hospodářských zvířat a Národní výstava myslivosti. Na výstavišti se představilo 236 vystavovatelů z 8 zemí. Branami výstaviště prošlo téměř 50 000 osob. Návštěvníci si mohli prohlédnout přes 1000 hospodářských zvířat, které jejich majitelé přihlásili do národních šampionátů, soutěžních a chovatelských přehlídek.

Ačkoliv veletrh Animal Tech by tedy spíše orientovaný na živočišnou výrobu,  o zemědělské stroje nebyla nouze. Většina techniky v expozicích byla se živočinou výrobou spjata. K vidění byly sklízecí řezačky, lisy na balíky, baličky, manipulační technika, ale i menší a střední traktory, dopravní technika či stroje pro aplikaci kejdy.

Nové technologie

Výstavní plochy určené pro veletrh ANIMAL TECH byly zcela vyprodány. „Vystavovatelé přivezli zejména sortiment související s krmivářstvím, dále zemědělskou, dopravní a manipulační techniku. Návštěvníci ale viděli vše, co souvisí s živočišnou výrobou,“ shrnul obsah veletrhu ředitel projektu Petr Maliňák. Na sobotním zahájení bylo v soutěži Zlatá medaile ANIMAL TECH oceněno 5 exponátů. Ceny redakcí vydavatelství Profi Press potom získaly další 3 exponáty. Oceněné exponáty potvrdily trendy v živočišné výrobě, kterými jsou welfare a digitalizace.

Pořadatelé využili pavilony P, F, G1 včetně okolních venkovních ploch, o víkendu byla využita i hala G2. Celková rekordní návštěvnost se projevila hlavně o víkendu, kdy nejvíce návštěvníků přišlo v neděli, ale velmi dobře byly navštívené i všechny všední dny.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down