24.05.2023 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vysoká výkonnost začíná u plnění

Cisterny Samson PG II nabízejí více možností nasávání kejdy. Samson PG II disponuje čtyřmi různými druhy plnění proto, aby bylo možné její bezproblémové naplnění v jednotlivých podnicích s různě konstruovanými jímkami na kejdu či zásobníky na digestát.

Vysoká výkonnost u cisterny Samson PG II 20 začíná již u plnění. Je vybavena čerpadlem s ocelovými lopatkami, poháněným vývodovým hřídelem traktoru s otáčkami 1000 za minutu. Toto čerpadlo je odolné vůči nečistotám v kejdě, a bez problémů pracuje i v mírných mrazech.

Čerpadlo je ještě doplněno novým typem injektoru firmy Samson. Kombinace čerpadla a injektoru zvyšuje kapacitu plnění a zároveň snižuje spotřebu paliva. Jedná se o tzv. Inline-injektor s výkonem zvýšeným z 3500 l na 6500 l. Tím jsou minimalizovány ztráty a optimalizováno vytváření podtlaku. Injektor má zároveň jednoduchou konstrukci a vyznačuje se robustností, takže je využitelný i při čerpání těžkých kapalin.

Cisternu s injektorem je možné plnit také externě. A to pomocí plnicího otvoru na pravé straně (například tehdy, pokud slouží k dopravě vody k postřikovači), nebo trychtýře v horní části, což je častý případ při odvozu digestátu od bioplynových stanic.

Čerpadlo může pracovat v několika režimech: plnění, výtlak nebo i míchání kejdy. Pro homogenizaci kejdy v průběhu přepravy na pozemek může řidič využívat režim míchání, kdy kejda prochází silným průběžným vedením ve dně cisterny. Tato trubka slouží pro cirkulaci kejdy v celém objemu cisterny i přes existenci sekční přepážky, zajišťující klidné chování za jízdy.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down