03.05.2023 | 08:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Velbloudi na brněnském výstavišti

Společnost Agrovo CZ, kterou jsem navštívila na veletrhu AnimalTech v Brně, je od svého prvopočátku spojena s velbloudy. Tedy ne, že by na svém stánku na brněnském výstavišti vystavovala přímo dvouhrbá zvířata, která by se mimochodem vedle skotu, ovcí či koní skvěle vyjímala. Agrovo CZ je už více než deset let výhradním dodavatelem zemědělské dopravní techniky Wielton-Agro a tato technika má velblouda ve svém znaku.

V nemalé expozici bylo vystaveno několik modelů vozů na odvoz balíků. Dominoval jim vůbec nejdelší vůz, jaký se může legálně pohybovat po českých komunikacích. Návštěvníky zaujala i novinka v podobě tandemového návěsu s pohyblivým dnem. O firmě Agrovo CZ a „karavaně“ zajímavých návěsů a přívěsů jsem si povídala s majitelem firmy Vladimírem Opatřilem a prodejcem pro moravskoslezský kraj Bc. Alešem Švanem.

Jak začala vaše spolupráce s výrobcem dopravní techniky Wielton a v čem vidíte její sílu?

V.Opatřil: Nápad na výrobu zemědělských dopravních strojů se u výrobce společnosti Wielton zrodil v roce 2008, kdy v důsledku celosvětové finanční krize začala upadat nákladní doprava. A jelikož je dobré stát na dvou nohách, začala společnost budovat druhý pilíř svého podnikání: zemědělskou dopravní techniku. O dva rok později již byla vybudována dealerská síť v Polsku a společnost začala hledat své zastoupení i napříč Evropou. V té době jsme vyhráli výběrové řízení a stali se výhradními zástupci dopravní zemědělské techniky s velbloudem ve znaku v České republice i na Slovensku. Za těch třináct let jsme ušli dlouhý kus cesty a prošli si mnohými nelehkými úkoly. Dnes ale prodáváme ročně okolo 200 strojů a jen čekáme na vhodný okamžik, abychom mohli oslavit náš dvoutisící prodaný vůz. Sílu značky Wielton vidím především v moderních technologiích, které jsou uplatňovány při výrobě jak kamionů, tak vozů do zemědělské dopravy. Kvalitní zpracování přináší delší životnost a méně prostojů, což zákazníci ocení.

Více se dočtete v periodiku Mechanizaci zemědělství   

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down