20.05.2023 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Velké luční vály dokážou zastat spoustu práce

Luční vály Golem z produkce rokycanské společnosti SMS CZ s. r. o. patří s pracovním záběrem 5,4 m a hmotností až 11 tun mezi největší a nejtěžší produkt ve své kategorii na trhu. Díky širokému příslušenství dokáže sloučit několik operací do jedné a zajistit tak komplexní péči o trvalé travnaté porosty.

Stroj z dílny české společnosti SMS CZ s. r. o. vyniká robustností, jednoduchostí, nenáročností na obsluhu i údržbu a provozní spolehlivostí.

První rokycanské luční vály LV 520 byly vyrobeny v roce 2005 a šlo o holé vály bez příslušenství a jiných možností. Za téměř 18 let své existence prošel stroj řadou vylepšení a modernizací včetně rozšíření pracovního záběru. Dnes je Golem nabízen v pracovních záběrech 3 m (Golem 300) a 5,4 m (Golem 540).

Třímetrová verze stroje je osazena jedním válcem usazeným v robustní konstrukci. Hmotnost válu se pohybuje od 2,5 tuny do 4,5 tuny. 

Golem 540 má třídílný rám, hydraulicky skládaný a je vybaven celkem třemi válci každý o šířce 1,95 m. Jednotlivé válce se částečně překrývají a pozemek je tak zpracovaný v celém záběru stroje. Váha stroje je od 5,5 tuny až do 11 tun u plné výbavy a s vodní náplní ve válcích. Zvednutí křídel do transportní polohy je možné i s vodou naplněnými válci a křídla jsou zajištěna proti uvolnění automatickým zámkem. Stroj je homologovaný pro provoz na pozemních komunikacích a v transportní poloze dosahuje šířky 2,56 m. Golem 300 není skládaný, jeho celková šířka 3 m rovněž dovoluje přepravu po veřejných silnicích.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down