11.06.2023 | 07:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mulčovače pro traktory i rypadla

Orsi je italský výrobce zemědělské techniky. Firmu založil v roce 1979 mladý nadšenec do zemědělství Stefano Orsi a zahájil výrobu inovativní techniky, která měla zemědělcům usnadnit práci. Díky svému novátorství uvedla firma Orsi na trh v roce 1982 první vzadu nesený stranový mulčovač. O sedm let později začal Orsi svou techniku exportovat mimo Itálii, nejprve do Francie, a poté do dalších evropských států.

Dnes se Orsi pyšní sítí obchodníků po celém světě. Své produkty firma prezentovala také na mezinárodním veletrhu EIMA 2022 v Bologni. K vidění byl například mulčovač řady Dynamic, osazený elektronicky vyváženým rotorem. Na rotoru mohou být buď kladiva anebo nože. Mulčovač se hodí pro mulčování trávy a větví o průměru 5 až 6 cm. Zdvojený vnitřní rám je kompletně vyroben z Hardoxu. Oblast lesních mulčovačů reprezentovaly stroje řady Bears Forest s extra zesílenou konstrukcí. Pomocí svého osmihranného lesního rotoru se speciálními kladivy dokáže mulčovač Orsi Bears Forest drtit keře, větve a kmeny o průměru až 18, resp. 20 cm. Zadní klapka je ovládaná hydraulicky z kabiny traktoru.

Mezi lesními mulčovači nechyběla novinka.  Multi Wild Forrest DT 200 je vybaven velkým opěrným válcem, osazen elektronicky vyváženým rotorem Helikoidaler s dvojitým uložením, integrovanými komponenty z oceli Hardox (včetně protiostří) a centrálním mazáním. Využitelný je tento lesní mulčovač k údržbě nekultivovaných ploch a drcení rostlin, keřů a větví o průměru až do 30 cm. Agregován může být s traktory o výkonu 250 až 400 k. Zajímavý je hydraulický systém automatického paralelního vyrovnávání převodovky a hnacího kloubového hřídele.

Orsi jako specialista ve svém oboru má v nabídce i mulčovače pro rypadla (například TPF Piston 140), pro smykem řízené a pásové nakladače, dále pařezové frézy, pily na větve a příkopové frézy. Vyrábí ale také rotační brány a půdní frézy.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down